Home / Vijesti / Regija / ZBODEN NOŽEM U TURISTIČKOM RAJU: Mladog Ivana su na sjeveru Kolumbije napali hladnim oružjem zbog…

ZBODEN NOŽEM U TURISTIČKOM RAJU: Mladog Ivana su na sjeveru Kolumbije napali hladnim oružjem zbog…

Hrvatski državljanin Ivan Akulov napadnut je u sjevernom gradu Cartagena de Indias gdje su ga pokušali opljačkati. Šetao je mostom blizu povijesnog centra grada kada su mu dvije osobe oduzele mobitel. Suprotstavio se napadačima nakon čega su mu zadali ubodnu ranu u leđa.

Odveden je zatim u bolnicu San José de Torices gdje mu je pružena liječnička pomoć. Nalazi se izvan životne opasnosti te se u toj bolnici oporavlja od ozljede.

„Prema prvim informacijama kojima raspolažemo, on je bio žrtva pljačke. Nije krvario puno te mu je pružena zdravstvena njega“, rekla je Adriana Meza, direktorica zdravstvenog administrativnog odjela u Cartageni.

Policija je priopćila kako istražuje slučaj i nastoji pronaći zasad nepoznate napadače. Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova u Zagrebu i hrvatsko veleposlanstvo u Brazilu, koje pokriva Kolumbiju, nisu trenutno odgovorili na upit Hine o ovom slučaju.

RCN Radio je na svojoj internetskoj stranici izvijestio kako ovo nije bio prvi napad na strance u tom primorskom gradu. Posljednjih dana je šest njemačkih turistkinja napadnuto u jednom hostelu na otočiću Barú, jednom od turistički najatraktivnijih dijelova grada. Hostel je nakon toga zatvoren uz obrazloženje kako nije imao potrebne mjere sigurnosti za goste.

Cartagena de Indias je primorski grad s oko milijun stanovnika na obali Karipskog mora.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova na svojoj internetskoj stranici preporučuje izbjegavanje putovanja “koja nisu nužna” u određena područja Kolumbije. „Postoji velika opasnost od terorizma ali unatoč visokim razinama kriminala, većina turističkih posjeta Kolumbiji protječe bez problema“, navedeno je u obavijesti od siječnja 2016.

„Izbjegavajte pokazivati vrijedne predmete kao što su prijenosna računala, kamere i mobilni telefoni. Izbjegavajte nositi nakit i sa sobom nosite samo minimalne količine novca“, dodaje se u preporuci za putovanje u tu južnoameričku zemlju.

Ivan je išao pješke prema hostelu navođen GPS-om svog mobitela. Kada je na mostu izvadio mobitel da provjeri ide li pravim putem primijetilo ga je dvoje napadača i pokušalo oduzeti mobitel te stvari. Napad se dogodio u predjelu Torices. Napadači su pobjegli s njegovim mobitelom, a susjedi su Hrvatu priskočili u pomoć te pozvali policiju, izvijestio je El Universal. Policija ga je odvezla u obližnju bolnicu San José de Torices. Bio je pri svijesti a vitalni organi nisu bili oštećeni te se trenutno oporavlja ondje, prenosi Hina.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)