Home / Ličnosti / ŽALOSNE VIJESTI O SCHUMACHERU , UGLEDNI NEUKIRURG PROGOVORIO: ‘Situacija se gotovo nikako neće popraviti…’

ŽALOSNE VIJESTI O SCHUMACHERU , UGLEDNI NEUKIRURG PROGOVORIO: ‘Situacija se gotovo nikako neće popraviti…’

“Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti”, rekao je Shieff

Michael Schumacher, jedan od najboljih pilota Formule 1, prije više od četiri godine doživio je tešku nesreću na skijanju te je od tada u komi. Njegova obitelj zdrastveno stanje drži u tajnosti pa se iz toga razloga ne zna mnogo o istome.

Ugledni britanski neurokirurg Colin Shieff, iako nikada nije liječio Schumachera, za Associated press prokomentirao je njegovo teško stanje i šasne za oporavak:

“Priroda ozljede i informacije koje dobivamo nam sugeriraju da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcionira kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti”, rekao je Shieff pa dodao:

‘Svaki napredak je oporavak’
“Schumacher gotovo sigurno ne može razgovarati. Možda je u stanju da, ili se to može činiti ljudima oko njega, pokazuje da je nesretan ili da mu nije ugodno. Ili možda može uživati gledajući svoju djecu ili slušajući glazbu koju je uvijek volio. Potpuno se ne može oporaviti. Jako je dugo u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i kako je otvorio oči i počeo govoriti, došlo bi do gubitka memorije, a to će imati utjecaj na ponašanje i kognitivne funkcije te više ne bi bio ista osoba. A što se tiče djelomičnog oporavka – svaki napredak je oporavak.”

Na kraju je istaknuo i kako su cifre prema kojima Scumacherovo liječenje stoji 200.000 eura mjesečno, pretjerane.

Kroner/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)