Home / Vijesti / BiH / KONAKOVIĆ NA LEDU: Skupština Kantona Sarajevo sutra o nepovjerenju Vladi

KONAKOVIĆ NA LEDU: Skupština Kantona Sarajevo sutra o nepovjerenju Vladi

Kantonalni odbor SDA Sarajevo je već zahtijevao od Konakovića da, s obzirom da je odlučio napustiti SDA, podnese i ostavku na poziciju predsjednika Vlade KS

Skupština Kantona Sarajevo će u ponedjeljak, 19. marta, razmatrati Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo.

 To je odlučeno na sjednici Skupštine 5. marta, nakon što je grupa od 12 zastupnika podnijela Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi.

U Prijedlogu se pored ostalog obrazlaže da premijer KS-a Elmedin Konaković, kojeg je predložio Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) za funkciju premijera KS-a, nije opravdao povjerenje stranke koja ga je predložila i politiku parlamentarne većine u toj skupštini.

Konaković je krajem januara podnio ostavke na funkcije u Stranci demokratske akcije, nakon burne sjednice Izvršnog odbora stranke, a ubrzo je napustio i stranku.

Između ostalog, bio je potpredsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kao i član Izvršnog odbora SDA Općinske organizacije Centar.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo nakon toga je zahtijevao od Konakovića da, s obzirom da je odlučio napustiti SDA, podnese i ostavku na poziciju predsjednika Vlade KS.

 

(N1/SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)