Home / Ličnosti / “KOMPLIMENT” GLUP I SKUP: Slovenski političar pohvalio grudi novinarke pa mora platiti 3.500 eura

“KOMPLIMENT” GLUP I SKUP: Slovenski političar pohvalio grudi novinarke pa mora platiti 3.500 eura

Gradonačelnik Kopra Boris Popovič mora platiti 3.500 eura s pripadajućim kamatama zbog seksističke i uvredljive opaske upućene novinarki kazavši jooj da ima grudi kao Pamela Anderson.

Nezadovoljan njenim izvještavanjem za javnu televiziju, koparski gradonačelnik Boris Popovič, odbio je dati izjavu novinarki Eugeniji Carl ali je prokomentirao veličinu njenih grudi.

“Imaš lijepe grudi, čak se sviđaju i mojoj ženi. Samo, nimalo ne ličiš na Pamelu Anderson”.

Novinarka je posvjedočila da je zbog toga imala psihičke teškoće i jake bolove u leđima, za koje su sudski vještaci u iskazu potvrdili da mogu biti psihosomatskog izvora, te da joj je Popovič u više navrata znao reći uvredljive i seksističke komentare, zbog čega ga je tužila i zatražila odštetu od 7000 eura.

Ljubljanska sutkinja Alenka Kočevar Nosan presudom je odlučila da Popovič mora platiti oštećenoj 3.500 eura te dodatnih 2.000  eura za svaki sličan ispad prema novinarki do kojega bi došlo u budućnosti, navode slovenski mediji

‘Vjerujem da je lokalni političar ovime dobio poruku da nije svemoguć i da mu se njegova jezička gimnastika očito ni finansijski ne isplati’, rekla je novinarka, dodavši da se na presudu neće žaliti.

Međutim, i Popovič protiv novinarke vodi još nedovršenu odštetnu parnicu. Tvrdi da ga je ona javno vrijeđala izrazima kao što su ‘gradonačelnikove paranoidne izmišljotine’ ili ‘gradonačelnikove gluposti koje ne zavrjeđuju komentar’.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)