PRIZOR KOJI SLAMA SRCE: Youtuberi posjetili grad u kojemu je vrijeme stalo...

PRIZOR KOJI SLAMA SRCE: Youtuberi posjetili grad u kojemu je vrijeme stalo prije sedam godina nakon nuklearne katastrofe

241
0
PODIJELI

Potres koji je 11. ožujka 2011. pogodio dijelove Japana izazvao je tsunami koji je prouzročio najveću poslijeratnu nuklearnu katastrofu u toj zemlji.

Zidovi jedne od najvećih nuklearki Japana, atomsko postrojenje Fukushima Daiichi koje je imalo šest reaktorskih blokova mogli su zaštiti postrojenje od tsunamija visine do 5,7 metara. Međutim, val je dostigao visinu od 13 metara te preplavio cijeli kompleks.

U nuklearnoj elektrani potres i tsunami izazvali su topljenje jezgri reaktora i otpuštanje radijacije u okolinu te su zbog te katastrofe tisuće stanovnika bile prisiljene napustiti svoje domove. Nakon te nuklearne katastrofe ovaj japanski grad postao je grad duhova u kojem je vrijeme stalo.

No, ekipa Youtubera odlučila ga je posjetiti i snimiti kako taj grad izgleda danas. Prazne kuće na čijim zidovima i dalje vise kalendari iz 2011. godine, trgovine još prepune proizvoda kojima istekao rok, domovi u kojima kao da je minutu prije još netko sjedio. Sttravični viodeo koji otkriva kako izgleda grad duhova mnoge je ostavio bez daha.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

PODIJELI