Home / Vijesti / BiH / Pod vodom 42 stambena objekta na području Grada Bihaća

Pod vodom 42 stambena objekta na području Grada Bihaća

Zajedno sa Alijom Derviševićem, predsjednikom Savjeta MZ Kulen Vakuf, posjetio je najugroženije područje ove bihaćke mjesne zajednice, kao i pogone nekadašnjeg Bebitrikoa.

“Kada je u pitanju Kulen Vakuf, rijeka Una od sinoć stagnira i u blagom je opadanju i zahvaljujem savjetu ove mjesne zajednice na dobroj organizaciji zahvaljujući kojoj su sve mještani kuća koje su pod vodom obiđeni i zbrinuti. Mi smo angažirali i specijalni tim sa čamcem koji će dostaviti vodu i hranu za mještane u Klisi koji su odsječeni jer je voda na putu. Naravno, flaširana voda je dovezena i za mještane Kulen Vakufa”, kazao je nakon obilaska gradonačelnik Fazlić.

On je istakao da je je na području grada pod vodom 42 stambena objekta, od čega 17 u Kulen Vakufu, 12 u Pokoju, a ostatak u naseljima Vedro Polje, Mali i Veliki Lug, Golubić i Čavkić. Još sinoć je angažirana mehanizacija i ljudstvo JP Vodovod i JKP Komrad na dovozu šljunka i punjenju vreća za pravljenje nasipa na najugroženijim područjima.

Vodostaj Une u stagnaciji je i blagom opadanju, a sve nadležne službe zajedno sa mještanima ugroženih područja i predstojeću noć provesti će u dežurstvima i praćenju vodostaja rijeke Une i njenih pritoka.

Klix
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)