Home / After Work / Sport / MATIĆ SPASIO MOURINHA ,u 92. minuti zabio golčinu za veliki preokret Uniteda

MATIĆ SPASIO MOURINHA ,u 92. minuti zabio golčinu za veliki preokret Uniteda

MANCHESTER United je u ludoj utakmici 29. kola Premiershipa pobijedio Crystal Palace u gostima 3:2 nakon što je gubio 2:0.

Strašnu utakmicu odigrao je Crystal Palace, ali na kraju je ostao bez snage i nije mogao izdržati nalete “crvenih vragova”. United je ponovno bio grozan, osobito u prvih 50-ak minuta. Palace je od prve minute pokazao golemu želju i očiti nedostatak kvalitete nadomijestio rijetko viđenom borbenošću koja krasi ekipe koje se očajnički bore za ostanak.

Kad tako kreneš u utakmicu protiv velikog protivnika, onda te pomazi i sreća pa se udarac Townsenda u 11. minuti odbije od Lindelofa i neobranjivo završi u golu za 1:0. Momčad Roya Hodgosona ratnički se ukopala na svoju polovicu i čvrstim gardom razbijala sve pokušaje gostiju. Mourinhova momčad radila početničke pogreške, olako gubila lopte, a u 48. minuti Patrick van Aanholt je nakon odlčno izvedenog slobodnog udarca izašao sam pred De Geu i rutinski pogodio za golemih 2:0.

Kao da su se Hodgosonovi igrači u tom trenutku prepali činjenice da vode 2:0 protiv Manchester Uniteda i da s ova tri boda skaču na 13. mjesto te su se sve više počeli povlačiti. Malo po malo uvlačili su se u krilo Waynea Henesseya i kad je Chris Smalling u 54. minuti nakon gužve u šesnaestercu zabio za 2:1, gosti su najednom shvatili da do kraja imaju još pola sata da okrenu utakmicu, a domaćini da još dugih pola sata moraju čuvati vodstvo.

Nije United izgledao pretjerano uvjerljivo. I dalje to nije igra dostojna renomea i imena kluba, ali nakon što je Romelu Lukaku u 76. minuti u još jednoj gužvi zabio za 2:2 bilo je jasno da će United na kraju vjerojatno do sva tri boda. No, tko zna kako bi susret završio da čudesni David De Gea nevjerojatnom paradom nije u 80. minuti obranio Bentekeov udarac glavom. Da je bilo koji drugi golman bio na golu, Palace bi vodio 3:2.

To je bio zadnji trzaj domaćina koji nisu izdržali. Prva dva gola primili su dosta jeftino, kako to i biva u ovakvim utakmicama, ali treći je bio pravo remek djelo. Nemanja Matić, koji u 37 dosadašnjih utakmica nije zabio gol za United, primio je loptu na 20-ak metara od gola i fantastičnim udarcem pogodio za veliko slavlje gostiju.

Nije Hennesey ništa mogao. Ništa više nije mogao ni Roy Hodgson ni njegovi igrači koji su nakon zadnjeg sučeva zvižduka popadali po travnjaku od muke. Nisu sigurno računali da će protiv Manchester Untieda spašavati prvoligaški život, ali ovakvi porazi težak su udarac za momčad kojoj će svaki bod biti prevažan.

Mourinhova momčad vratila se na drugo mjesto, no to je jedina dobra vijest iz ove utakmice. United je susret dobio na čiste “mišiće” i zahvaljujući činjenici što je protivnik ostao bez goriva. Manchester i dalje igra neuvjerljivo i može se provlačiti protiv Huddersfielda, Palacea i sličnih. U subotu protiv Liverpoola se ovakvom igrom neće dobro provesti…

Index.hr

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)