Home / Vijesti / BiH / KONAKOVIĆU ODZVONILO: Zakazana sjednica Skupštine KS o povjerenju Vladi

KONAKOVIĆU ODZVONILO: Zakazana sjednica Skupštine KS o povjerenju Vladi

Predsjednik Kluba SDA u Skupštini KS Mirza Čelik predložio je da se sjednica na kojoj će se razmatrati nepovjerenje Vladi Kantona Sarajevo bude 19. marta u 10 sati.

Kako je kazao Čelik, odlučeno je da prijedlog za održavanje ove sjednice bude 19. mart kako bi Vlada KS imala dovoljno vremena da se pripremi. Jedina tačka dnevnog reda te sjednice bila bi glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Nezavisni zastupnik Mirsad Pinđo odgovorio je Čeliku da je datum sjednice pormijenjen zato što nemaju ruku da izglasaju ni sjednicu na kojoj će razmatrati navedenu tačku.

Javio se i zastupnik Slaviša Šućur koji je kazao da očito da ima pokušaja da se voda zamuti. On je naveo da smatra da je pravo jedne trećine poslanika da pokrenu ovu proceduru.

Zastupnik Predrag Kojović kazao je nemaju pravo da ne održe sjednicu.

“Mi samo odlučujemo kada će se ona održati. U tom smislu ćemo glasati za održavanje redovne sjednice”, kazao je Kojović.

Uslijedila je burna rasprava između zastupnika Zvonke Marića i Mirsada Pinđe.

“Ne bih volio da se ovdje demonstrira politikanstvo”, kazao je Marić.

Uslijedio je odogov Pinđe.

“Imam samo jednu ispravku i repliku kolegi Mariću. Vlada koju on pominje je trajala devet mjeseci. O principijelnosti i moralisanju najmanje ko bi mogao to raditi je upravo kolega Marić jer smo svjedoci svaku sjednicu kada se javi za diskusiju, kritički popljuje, a onda ide glava dole a ruka gore”, kazao je Pinđo na šta mu je Marić odgovorio:

“Gospodine Pinđo, to jeste vaš nivo. Uvijek to demonstrirate ovdje i svjedocimo smo. Poslušajte šta vam ljudi okolo govore. Iskreno ću vam reći koliko ste političkih opcija promijenili? Na kraju svakoga mandata ste istupili u tzv. nezavisne zastupnike. Kome on drži ovdje predavanja”, kazao je Marić.

Uslijedila je opomena predsjedavajuće Skupštine KS Ane Babić da će prekinuti sjednicu ukoliko nastave na ovaj način diskutovati.

Skupština Kantona Sarajevo donijela je odluku da se sjednica na kojoj će se raspravljati o povjerenju Vladi Kantona Sarajevo održi 19. marta. Za je bilo 25 poslanika, tri je bilo protiv, a pet suzdržanih.

 

(N1/SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)