Home / Ličnosti / (VIDEO) BIVŠI AGENTI CIA PRONAŠLI ESKOBAROVIH 70,5 MILIJARDI DOLARA? Lovci na blago otkrili podmornicu, veruju da je u njoj SKRIVENO BOGATSTVO!

(VIDEO) BIVŠI AGENTI CIA PRONAŠLI ESKOBAROVIH 70,5 MILIJARDI DOLARA? Lovci na blago otkrili podmornicu, veruju da je u njoj SKRIVENO BOGATSTVO!

Dva bivša agenta CIA kod obala Kolumbije pronašla podmornicu koju je pokojni narko-bos koristio za krijumčarenje droge. Veruju da se u plovilu krije bogatstvo “kralja kokaina”, koje je sakrio pre smrti

Dva bivša agenta CIA pronašla su kod obala Kolumbije potopljenu podmornicu pokojnog narko-bosa Pabla Eskobara, kojom je on prevozio kokain, i veruju da se u njoj krije njegovo basnoslovno bogatstvo. Spekuliše se da je u pitanju oko 70,5 milijardi dolara, za koje se pretpostavlja da je Eskobar sakrio pre nego što je ubijen 1993. godine.

Detaljna pretraga

Nekadašnji agenti Dag Loks i Ben Smit, inače profesionalni ronioci i lovci na blago, istraživali su malo poznatu lokaciju u Karipskom moru, gde su otkrili podmornicu. Tvrde da je u pitanju jedno od plovila koje je Eskobar koristio za transport kokaina iz Kolumbije do Porto Rika, odakle je droga distribuirana po celim SAD.

Na snimcima koje su napravili tokom ekspedicije vide se dva ronioca kako pretražuju olupinu podmornice i vade nekoliko metalnih kutija. U njima, međutim, nije bilo para, ali bivši agenti CIA nisu odustali od potrage. Kažu da im treba više vremena da plovilo pretraže celo. Osim toga, morske struje su tokom godina pomerile ostatke podmornice, te misle da bi Eskobarovo bogatstvo ili bar neki trag mogli da budu nedaleko od olupine.

Dva bivša obaveštajca samo su jedni od mnogih koji veruju da je bogatstvo čuvenog narko-bosa, šefa Medeljinskog kartela, ostalo sakriveno na tajnoj lokaciji. Te spekulacije su se pojavile zbog toga što nakon Eskobarove smrti većina njegovih para nije nađena. Godine 2009. pronađeno je osam miliona dolara u kompleksu u kolumbijskoj džungli, na mestu gde se nekad nalazila njegova fabrika droge, što je samo još više podstaklo spekulacije da bogatstvo narko-bosa i dalje negde leži skriveno.

Držao sve u kešu

Inače, čovek koji je 70-ih počeo da se bavi prodajom kokaina, a 80-ih držao 80 procenata tržišta droge u SAD, zaradio je basnoslovnu sumu novca. Procenjuje se da je njegov kartel nedeljno zarađivao oko 420 miliona dolara, odnosno više od 22 milijarde godišnje. Pričalo se da je imetak držao u kešu i to na više skrivenih lokacija. O kojoj je količini para reč, najbolje oslikava podatak da je 2.500 dolara trošio mesečno samo na gumice pomoću kojih je delio novčanice i pravio gomilice pre odlaganja. Eskobar je 1989. dospeo na sedmu poziciju Forbsove liste najbogatijih ljudi na svetu sa imetkom od 30 milijardi dolara, međutim, procenjuje se da je imao mnogo, mnogo više.

Kupio kuću u Majamiju da bi našao blago

Kristija de Berdare, vlasnik restorana “Čiken kičen”, kupio je 2014. Eskobarovu vilu u Majamiju za 10 miliona dolara. On veruje da se na tom imanju nalazi skriveno bogatstvo “kralja kokaina”. Ne zna se da li je Berdare našao pare, ali je bio uveren da će ih pronaći negde u zidovima ili instalacijama vile, ili zakopano u dvorištu.

Informer/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)