Home / Ličnosti / DJEČAK HEROJ U masakru na Floridi primio pet metaka kako bi spasio kolege

DJEČAK HEROJ U masakru na Floridi primio pet metaka kako bi spasio kolege

PRIJE točno dva tjedna, u srednjoj školi u Parklandu na Floridi dogodio se jedan od najtežih zločina u povijesti SAD-a. Pomahnitali 19-godišnji Nikolas Cruz poluautomatskom puškom u hodnicima škole ubio je 17 osoba, uglavnom učenika.
Amerika i dalje oplakuje žrtve, a tamošnji mediji su otkrili nevjerojatnu priču u kojoj je ulogu pravog heroja dobio 15-godišnji Anthony Borges.
U trenutku kad je ubojica došao do učionice u kojoj je boravio Anthony zajedno sa svojih 20 kolega, hrabri Borges se bacio na vrata kako bi ga spriječio u tome. Cruz je počeo pucati po vratima i Anthonyjevo tijelo poslužilo je kao ljudski štit. Borges je dobio pet metaka, u leđa i ekstremitete, ali srećom preživio je i dobro se oporavlja.

Novinari su kasnije otkrili da je dječak heroj član nogometne akademije koju Barcelona ima na Floridi. Čim su tu informaciju doznali čelni ljudi katalonskog giganta, odmah su kontaktirali dječakovu obitelj i ponudili svu pomoć.
Dopredsjednik katalonskog kluba Manuel Arroyo poručio im je da su dobrodošli u Barcelonu gdje će im omogućiti gledanje neke od utakmica Messija i društva. Kad je to čuo Borges, samo je izjavio: ”Moram se odmah oporaviti da mogu u Barcelonu.”
Iz Barcelone su tražili njegov zdravstveni karton i sve medicinske izvještaje kako bi pratili oporavak i kako bi se mladić vratio sportu. Prikupili su oko pola milijuna dolara i cijeli iznos uplatili na račun Borgesove obitelji.
Index.hr
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)