Home / Najave / Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+: Glavna novost je superkamera, a nude i golemi popust

Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+: Glavna novost je superkamera, a nude i golemi popust

“KAMERA. Potpuno nova”, moto je pod kojim je Samsung predstavio svoje dvije nove nade Samsung Galaxy 9 i Galaxy 9+. Svečano i dugoočekivano predstavljanje održano je dan prije Mobile World Congressa u Barceloni.

Kad je riječ o novim modelima, oni uvelike podsjećaju na seriju Galaxy 8 i 8+, ali s brojnim dodacima.

Prva velika promjena je to što je fokus na kameri, a manje na telefonskim razgovorima. Ukratko, Galaxy 9 i Galaxy 9+ zapravo su kamere s pametnim telefonom. Naime, lani je snimljeno 1,3 bilijuna fotografija i poslano 5 milijardi emojija, a Samsung se odlučio tome prilagoditi.

S9 opremljen je stražnjom Super Speed Dual Pixel kamerom rezolucije 12MP i s AF senzorom s OIS (F1.5/F2.4), koji blendu prilagođava svjetlosti po uzoru na ljudsko oko. Tu je i Super Slow Motion koji snima do 960 sličica u sekundi u HD rezoluciji. Prednja kamera je 8-megapikselna.

Kamere na S9+ iste su rezolucije, ali on ima i dvostruki otvor leće – širokokutni Super Speed Dual Pixel 12MP s AF sensor (F1.5/F2.4) i telefoto od 12MP s AF senzorom (F2.4).

Dizajn je ostao isti kao kod S8 i S8+, no čitač za otisak prsta smješten je ispod kamere prema željama korisnika. Tu je i inteligentni skener koji se prilagođava potrebama korisnika te nudi otključavanje prepoznavanjem lica ili očiju.

Korisnicima je omogućeno stvaranje 18 personaliziranog emojija od vlastite fotografije, a koje mogu dijeliti s prijateljima bez obzira na to koje uređaje koriste. Osobni asistent Bixby u novoj seriji prevodi natpise i tekstove u stvarnom vremenu pomoću proširene stvarnosti.

Dva nova modela opremljena su Android 8 operativnim sustavom, u Sjevernoj Americi Qualcomm’s Snapdragon 845 procesorom, a u ostatku svijeta Samsungovim najnovijim Exynos procesorom. S9 dolazi s 4 GB RAM-a, S9+ sa 6 GB RAM-a. S9 dolazi s baterijom kapaciteta 3000 mAh, dok je ona S9+ je 3500 mAh.

Pomoću novog sustava spajanja DeX Pada korisnici mogu povezati Galaxy S9 i S9+ s računalnim monitorom, tipkovnicom i mišem.

Prodavat će se u četiri boje, crnoj, sivoj, plavoj i lilac purpurnoj. Za S9 morat ćete izdvojiti 799 eura, odnosno 899 eura za S9+, dok će u Hrvatskoj S9 koštati 6399 kuna, odnosno S9+ 7199 kuna. Prednarudžbe su počele, a isporuke počinju 16. ožujka. U slučaju da želite zamijeniti neki stari Samsungov telefon možete dobiti popust, ovisno o tome u kakvom je stanju vaš pametni telefon i koji je model. A Americi taj popust iznosi 350 dolara, no varirat će od zemlje do zemlje.

Index.hr

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)