Home / Ličnosti / BIVŠA HEROINA KIJEVA: ”Čeka nas veliki rat, mijenjat će se granice Ukrajine, Evrope i Rusije”

BIVŠA HEROINA KIJEVA: ”Čeka nas veliki rat, mijenjat će se granice Ukrajine, Evrope i Rusije”

U Kijevu je predsjednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao zakon kojim prestaje takozvana “antiteroristička operacija” i stupa na snagu odredba o “deokupaciji Donbasa” u kojoj je Rusija eksplicitno navedena kao “agresorska zemlja”…

Konkretno, na terenu se neće promijeniti ništa, osim što se zakonski stvaraju preduslovi za “oslobađanje teritorija okupiranih od strane inostranog agresora”.

U narednim godinama Evropu čeka “veliki sukob” u kojem će Ukrajina postati probni poligon. Ovo je mišljenje u nedavnom intervjuu izrazila zastupnica ukrajinske Vrhovne Rade Nadežda Savčenko, bivša heroina Kijeva, danas “enfant terrible” ukrajinske politike i noćna mora predsjednika Porošenka i njegove uprave.

Ona vjeruje da će za pet godina izbiti globalni sukob u kojem će Ukrajina biti “probni poligon”. Prema Nadeždi Savčenko, međunarodna zajednica nikada neće priznati Krim kao dio Rusije, ali će poluotok dugo imati status “pripojene teritorije”.

Takođe je izrazila sumnju da bi raspoređivanje mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Donbasu pomoglo u rješavanju njegove sudbine.

“Mislim da postoje dva načina. Nakon četiri godine, najviše pet, čeka nas veliki rat u kojem će se ponovno dijeliti granice ne samo Ukrajine, nego i Rusije i Evrope. A Ukrajina će, nažalost, biti poligon za testiranje”, rekla je ukrajinska zastupnica.

Drugi izlaz iz situacije za Nadeždu Savčenko je smjena vlasti u Ukrajini i Rusiji, ili “drugi nepredviđeni scenariji na koje Ukrajinci ne mogu čekati”.

“Još uvijek vjerujem da su Krim i Donbas Ukrajina i mi ćemo braniti naše zemlje”, obećala je Savčenko.

 

(Logicno.com/Nermin N.)

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)