Home / After Work / LifeStyle / VIDEO Srbi odabrali pjesmu koju šalju na Eurosong, sviđa li vam se?

VIDEO Srbi odabrali pjesmu koju šalju na Eurosong, sviđa li vam se?

NAKON devet godina, u Srbiji je ponovno održana Beovizija na kojoj su Srbi odlučili koju pjesmu šalju na Eurosong.

Izbor je pao na pjesmu Nova deca u izvedbi Aleksandra Sanje Ilića i grupe Balkanika. Upravo je ta pjesma dobila najviše glasova publike, ali i žirija te će predstavljati Srbiju na natjecanju u Lisabonu.

Ukupno se natjecalo 17 pjesama, a Ilić se nakon pobjede zahvalio svojoj supruzi Tatjani koja je s njim skladala pjesmu.

UKRATKO O ČLANOVIMA GRUPE  BALKANIKA SANJE ILIĆA:

Aleksandar Sanja Ilić

Sanjina grupa Balkanika, imala je koncerte na svim kontinentima. Na taj način je na najlepši način predstavio svetu, deo kulturnog nasleđa i muzike Srbije.

Aleksandar Radulović

Rođen je 1982.god. Skoplju. Na Muzičkoj akademiji u Beogradu, diplomira 2009.god. na predmetu udaraljke

Branimir Marković

Bane Marković „Basstardo” je rođen u Beogradu, 5.11.1982. Završio je muzičku školu “Stanković” u Beogradu, džez odsek. Svira gitaru od svoje 9. godine. Prvi koraci ostvareni u MŠ “Stanislav Binički”, odsek klasična gitara. Glavno opredeljenje : bas gitara od svoje 15. godine.

Nevena Stamenković

Prelepa Novosađanka anđeoskog glasa, u Balkanici od 2009. godine.  Kao dete uvek je igrala i pevala.

Ljubomir Dimitrijević

Ljubomir Dimitrijević, ranih šezdesetih godina prošlog veka zaljubio se u flautu i ta ljubav posle više od pet decenija još uvek traje. Za njega je zvuk flaute ona tajnovita, zlatna nit koja se proteže od vremena Velikog praska do naših dana.

Danica Krstić

Od malena je pokazala interesovanje za tradicionalnom muzikom. Imala je veliki uspeh vec  na dečijim festivalima. Kasnije prva mesta osvaja na svim tradicionalnim takmicenjima i festivalima u Srbiji i sire. U sklopu projekta Green note izdala je za bbc tri pesme i pored toga imala je celovecernje koncerte sirom Evrope kao cuvar tradicionalne bastine.

Marija Bjelanović

Marija Bjelanović (Beograd, 28.januar 1988.) Muzikom se bavi od detinjstva. U Zemunu je završila nižu i srednju muzičku školu, odsek klavir, a potom i nižu muzičku školu odsek solo pevanje i odsek tradicionalno pevanje.

Milan Jejina

Rodjen 1984, odrastao u Beogradu, završio muzičku školu Josif Marinkovic za violinu, potom samostalno prešao na gitaru i zatim prešao na bubanj sa 14 godina.

Mladen Lukić

Mladen Lukic,rodjen u Subotici 1983. Jos kao sasvim mala beba, bio je primoran da se bavi muzikom jer ga je terorisala baba koja, inace operska pevacica, je pevala decije pesmice operskim glasom. Zavrsio muzicku skolu u Subotici na odsecima za muzisku teoriju,klavir i trombon. Zamalo i solo pevanje ali nije zeleo da priziva ludilo. Diplomirao na odseku za trombon na Fakultetu Muzicke Umetnosti u Beogradu. Trenutno je na specijalizaciji na istom instrumentu.

Nebojša Nedeljković

Prve muzicke korake napravio kao bubnjar jos u osnovnoj skoli svirajuci Punk i izrazavajuci svoj “bunt” protiv NARODNE, u to vreme sve popularnije,  muzike u Srbiji.

Nemanja Kojić

Nemanja Kojić (rođen 17. decembra 1975. godine u Beogradu, Srbija), poznatiji pod umetničkim imenom Hornsman Coyote, je srpski rege izvođač, trombonista, pevač i od 1994. godine je frontmen rege-metal grupe Eyesburn. Od Beer Fest-a 2014. stalni gost grupe Balkanika. Sve je počelo sa “Ready, Aim, Fire”, kombinacijom rege i etno muzike

 

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)