Home / Ličnosti / KARLEUŠA TUŽI VUČIĆEVOG MINISTRA, PORUČILA MU: “Odje*i, zastrašuj one koji se tebe i tvoje klike plaše…”

KARLEUŠA TUŽI VUČIĆEVOG MINISTRA, PORUČILA MU: “Odje*i, zastrašuj one koji se tebe i tvoje klike plaše…”

Do cijele zavrzlame je došlo kada se Lončar zapitao da li je neko od tih narodnih pjevačica i šarlatana obišao djecu koja su dobila komplikacije od morbila ili pogledao u oči zdravstvene radnike koje se bore za spas dječjih života.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je intervjuom za Kurir, u kome je podržao tužbe protiv šarlatana koji su promovisali antivakcinalne stavove, izazvao pravu buru u javnosti. Najprozvanijom se osjetila pjevačica Jelena Karleuša, koja je više puta javno pozivala roditelje da ne vakcinišu svoju djecu MMR vakcinom, tvrdeći da izaziva autizam.

Karleuša je i sada ostala pri svom stavu i najavila čak i tužbu protiv ministra zdravlja.

– Ovaj ministar Lončar ako me još jednom pomene… moraću da ga tužim. Razumijem opsesiju, razumijem i da moraš, ali odje*i! Zastrašuj one koji se tebe i tvoje klike plaše. Roditelji, pravo na izbor da li ćete vakcinisati vaše dijete i moje pravo da ovo kažem vam niko ne može oduzeti – napisala je pjevačica na Tviteru.

I dok druge javne ličnosti koji su pozivali na bojkot vakcinacije, poput dramaturga Maje Volk, spisateljice Mirjane Bobić Mojisilović ili Miroljuba Petrovića, u širokim narodnim masama poznatog po krilatici „pod mač, bato“, nisu željele da komentarišu stavove ministra zdravlja Srbije, doktor Tomislav Stevanović, predsjednik udruženja Pedijatrija zasnovana na dokazima, koje je zajedno sa udruženjem Građani protiv šarlatanstva podnijelo krivičnu prijavu zbog antivakcinalnog djelovanja, kaže da je veoma zadovoljan što je Lončar podržao njihovu inicijativu.

– Svi mi koji smo branili vakcinu, počevši od epidemiologa pa sve do roditelja koji su se spontano okupili iza ovih tužbi, očekivali smo podršku ministra, jer smo znali da bez podrške države, politike i medija ne možemo da konkretizujemo našu borbu. Lončar je uradio odličnu stvar! Obuhvat vakcinisane djece se povećava, ali i vakcini treba vrijeme da počne da djeluje. Do epidemije morbila je moglo i da ne dođe da su ljudi slušali struku, a ne ljude koje su dizali paniku od MMR vakcine – kaže Stevanović i dodaje da tužilaštvo u Beogradu radi na njihovim krivičnim prijavama.

Do cijele zavrzlame je došlo kada se Lončar zapitao da li je neko od tih narodnih pjevačica i šarlatana obišao djecu koja su dobila komplikacije od morbila ili pogledao u oči zdravstvene radnike koje se bore za spas dječjih života.

(Kurir/SB/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

DF izlazi iz opozicione hladovine i primiče se SDA

U Demokratskoj fronti (DF) sve je glasnija struja koja misli da ne treba više sjediti …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)