Home / Ličnosti / Učenica napadnute škole poručila Trumpu: “Ne trebaju mi tvoje misli i molitve, seronjo”

Učenica napadnute škole poručila Trumpu: “Ne trebaju mi tvoje misli i molitve, seronjo”

ODGOVOR jedne učenice napadnute škole američkom predsjedniku Donaldu Trumpu munjevito se širi internetom.

Naime, nakon što je 19-godišnji Nikolas Cruz u školi na Floridi hicima iz jurišne puške AR-15 ubio 17 ljudi, američki predsjednik Donald Trump je, baš kao i mnogo puta dotad, na Twitteru rekao da moli za žrtve.

“Moje suosjećanje i molitve su s obiteljima žrtava strašnog napada na Floridi. Nijedno dijete, učitelj ili bilo tko drugi se ne bi trebao osjećati nesigurnim u američkim školama”, objavio je Trump na Twitteru nakon stravičnog masakra na Floridi.

Na njegov tvit burno je reagirala 16-godišnja Sarah Chadwick, učenica napadnute škole.

“Ne treba mi tvoje suosjećanje, ti jebeni seronjo, moji prijatelji i učitelji su ustrijeljeni. Nekoliko mojih kolega iz razreda je ubijeno. Učini nešto umjesto da šalješ molitve, one ovo neće popraviti, ali bolja kontrola oružja mogla bi spriječiti da se ovako nešto ponovi”, napisala je Chadwick, a njezine riječi munjevito su se proširile društvenim mrežama. Odgovor Sarah Chadwick američkom predsjedniku lajkalo je više od 350 tisuća ljudi, a njih 150 tisuća ga je podijelilo. Sarah Chadwick je naknadno obrisala svoj tvit, ali tek nakon što je postao viralan.

Na Twitteru je naknadno napisala: “Što se tiče mog tvita upućenog predsjedniku Trumpu, ispričavam se na psovkama. Nadam se da znate da sam 16-godišnjakinja koja je jučer izgubila prijatelje i učitelje. Bila sam i još uvijek sam ljuta. Ispričavam se za svoj komentar, ali ne i za bijes.”

Naime, velik broj Amerikanaca je umoran od predvidljive reakcije vladajućih na svaki novi masakr vatrenim oružjem u SAD-u, zemlji u kojoj je vrlo lako nabaviti oružje. Takve se reakcije u pravilu svode na “misli i molitve” i tako sve do sljedećeg krvavog napada.

Američki konzervativci, koji se zalažu za slobodu nabave i nošenja oružja, nakon takvih pokolja u pravilu navode kako “sada nije pravi trenutak” za raspravu o kontroli oružja, a situacija je s vremenom postala toliko apsurdna da je popularna satirična stranica The Onion nedavno objavila članak pod naslovom “Bijela kuća: Ovo nije geološka era za raspravu o kontroli oružja”.

Index.hr

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)