Home / After Work / Ovako će vjerovatno izgledati BMW X4 M

Ovako će vjerovatno izgledati BMW X4 M

Novi X4 ima poboljšani dizajn i unutrašnjost opremljenu vrhunskom tehnologijom, veći je od prethodnika i nudi više prostora za putnike. U prodaji će se naći u julu, ali to nije bila prepreka da X-Tomi Design već napravi render snažnijeg M modela.

M model je preuzeo dosta toga od osnovnog modela, bubrežastu rešetku hladnjaka i padajuću liniju krova, ali je zamišljeni X4 M dobio neke karakteristike koje ga čine unikatnim. Rešetke više nisu hromirane, nego su crne boje, a donji ventilacijski otvori su veći te posjeduju LED dnevna svjetla. Cijela karoserija je niža i izgleda agresivnije, a krov je doživio crni karbonski tretman.

Snažniji X4 će vjerovatno pokretati poboljšana verzija 3,0-litarskog S55 šestocilindričnog motora koji koriste i modeli M3 sedan i M4 Coupe. U ovom slučaju bi taj motor isporučivao 470 ili 475 KS. Agresivniji X4 je već primijećen na testiranju, a imao je unikatnu karoseriju i četiri završetka izduvnih cijevi.

Trenutno najsnažniji X4 pokreće 3,0-litarski redni šestak s turbopunjačem, koji razvija 355 KS i 495 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa osmostepenim automatskim mjenjačem. Snaga se prenosi na sva četiri točka.

Prodaja standardnog modela X4 počinje u julu, a M verzija se očekuje krajem godine.

Klix

Komentari

komentari

Check Also

Poziv za učešće u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Banja Luka, 2.11.2023.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća je pokrenula jedinstveno istraživanje sa ciljem …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)