Home / After Work / Sport / “OVO JE TRAGEDIJA” Na Igrama samo jedno natjecanje ima pravu olimpijsku atmosferu

“OVO JE TRAGEDIJA” Na Igrama samo jedno natjecanje ima pravu olimpijsku atmosferu

“IGRE DUHOVA”, tako njemački Bild izvještava sa Zimskih olimpijskih igara iz Pjongčanga.
Igre u Južnoj Koreji zasad su razočarale. Osim što organizatori imaju ogromnih problema s vremenskim uvjetima zbog kojih su odgođena mnoga natjecanja, sportaši su razočarani posjetom i atmosferom.
Manje od 100 navijača pratilo je kako Laura Dahlmeier dobiva zlato u biatlonu i pjeva njemačku himnu. Navodno je za biatlon prodano 60 posto ulaznica. Navodno, jer 60 posto tribina nije bilo popunjeno.
“A tako izgledaju i mnoga druga mjesta na Igrama. Tribine su slabo popunjene, uglavnom samo Korejcima”, piše Bild.
Nijemce ovo posebno boli jer je Južna Koreja na glasanju 2011. godine sa 63-25 u glasovima pobijedila Munchen.
“Ovo se nikad ne bi moglo vidjeti u Garmischu, Ruhpoldingu ili Königsseeju”, uvjeren je Bild, a njemački trener Gerald Honig Igre u Koreji nazvao je tragedijom.
Svjetski prvak u biatlonu Simon Schempp broj gledatelja u Pjongčangu usporedio je s brojem posjetitelja na svojim treninzima u Oberhofu.
“Svemu tome dodajte i veliku hladnoću, snažan vjetar i prazna mjesta. Trgovine oko Olimpijskog stadiona prodaju mobitele i zanimljive maskote, ali nemaju to kome prodati”, pišu Nijemci i dodaju:
“Organizacija Igara koštala je više od osam milijardi eura. Novcem se mogu kupiti Igre, ali ne može dobra atmosfera. Prije nekoliko dana zaustavila su nas dvojica norveških navijača u potrazi za olimpijskom atmosferom. “Gdje su navijači, gdje su pabovi?” pitali su nas, a mi im nismo mogli pomoći. Olimpijski duh ovdje ne postoji, ovo su Igre duhova.”
Samo jedno natjecanje ima pravu olimpijsku atmosferu – brzo klizanje na kratkim stazama. Tu se skupilo čak 14 tisuća navijača kako bi do zlata i olimpijskog rekorda vodilo 21-godišnju domaću nadu Lima Hyojuna.
Index
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)