Home / Ličnosti / KOSOR BIJESNA NA GRABAR-KITAROVIĆ: ”A sad da si izveze na rukavu i nešto na ćirilici”

KOSOR BIJESNA NA GRABAR-KITAROVIĆ: ”A sad da si izveze na rukavu i nešto na ćirilici”

Nekadašnja predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor pomno je pratila posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, a svoju ogorčenost čitavim tokom događaja revno je dijelila na Twitteru, gdje je iznijela niz primjedbi i kritika.

”Nije problem u zastavama, u susretima, u dijalogu. Problem je neiskrena i trolična politika gdje djela ne slijede riječi. Na svim stranama”, prvi je u nizu tweetova bivše hrvatske premijerke po Vučićevu dolasku u Hrvatsku.

”The teatar”, uslijedio je kratak, ali jasan komentar, a Kosor je nastavila u istom tonu:

”Spisak odnešenih matičnih knjiga iz Dvora kao dokaz agresije. Gdje su dokumenti iz Vukovarske bolnice? Zašto to nitko ne pita?

 E, da; ne smijemo dozvoliti da nam marginalne skupine vode politiku. Osim onih koji su nam glavni gosti u VIP salonima u izbornim noćima i ugledni gosti na inauguracijama. I u šatorima koji se bore protiv ‘regiona’, jasno.”

Kosor je zatim podijelila link svoje izjave za N1 televiziju, za koju je kazala kako je očekivala ”Vučićevu osobnu ispriku i kajanje tijekom njegovog boravka u Hrvatskoj, zbog njegove prošlosti i izjava koje je ranije davao pa nastavila s tweetovima i u nastavku dana”.

I juče je, pak, bila aktivna:

”Svi ti marginalci brzo će opet biti svi ste vi moji pa će uzvratiti sa svi smo mi tvoji. Ne brinite. Usred Hrvatske Vučić čita nam lekciju o poniznosti i mržnji.

 Manipulira činjenicama o ‘ličnom unižavanju’ hrvatskih novinara. Sjajna predstava za njegovu javnost i još jedan dokaz uzaludnosti ovog posjeta.

Zbog uzrujavanja dragoga gosta pitanjima o govoru u Glini, sad bi i hrvatski novinari mogli postati ‘marginalne skupine’.

A sad je jasno i zašto je na Pantovčaku jučer zabranilo pitanja Vučiću o Glini. Jer se znalo da tu nema kajanja i da su stajališta ista kao ‘95. A država se vodi, je li, ‘razumom a ne osjećajima’. Ali; tu nema ni razuma ni osjećaja.

 A sad da si izveze na rukavu i nešto na ćirilici”, predložila je Kosor predsjednici Hrvatske.

(SD/SB)

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)