Home / Vijesti / BiH / Aerodrom Tuzla uvodi nove linije, vizni režim koči saradnju s Flydubaijem

Aerodrom Tuzla uvodi nove linije, vizni režim koči saradnju s Flydubaijem

Međunarodni aerodrom u Tuzli prošle godine opslužio je 535.000 putnika, čime je godišnji plan premašen za 32 posto.

Povećanje broja putnika planirano je i za 2018. godinu, a kako bi korisnicima svojih usluga nametnuo još veću ponudu u narednom periodu bit će uspostavljene dvije nove linije.

“Trenutno smo u pregovorima s kompanijom Wizz Air i zvaničan dogovor trebao bi biti uspostavljen u što kraćem vremenskom periodu”, rekao je za Klix.ba direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović koji nije mogao precizirati o kojim destinacijama je riječ.

Vizni režim stvara probleme

Tuzlanski aerodrom već je izvjestan period u pregovorima i s aviokompanijom Flydubai, međutim saradnja još uvijek nije zvanično uspostavljena zbog problema koji su vezani za vizni režim između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime, procedura vezana za izdavanje viza mogla bi utjecati na broj prevezenih putnika.

“Mi smo još uvijek u razgovorima, a glavna prepreka za realizaciju je vizni režim. Ovaj problem istaknut je na sastanku koji smo imali u Dubaiju s predstavnicima kompanije Flydubai. Te informacije smo plasirali na kompetentne adrese, a adekvatan odgovor od resornog ministarstva još uvijek nismo dobili”, istakao je Karasalihović.

Podsjećanja radi, procedure vezane za izdavanje viza ranije su utjecale i na broj prevezenih putnika za London, zbog čega je Wizz Air u potpunosti ukinuo ovu liniju s Međunarodnog aerodroma u Tuzli te svoju ponudu ostavio na 14 destinacija.

Prošireni terminal do mjeseca maja

Karasalihović ističe da se ove godine očekuje opsluživanje 600.000 putnika, a poboljšanju usluga svakako će doprinijeti i realizacija projekta proširenja putničkog terminala.

Direktor tuzlanskog aerodroma je naveo da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, a sve bi trebalo biti završeno do mjeseca maja.

Za ovu godinu predviđena je i finalizacija projekta izgradnje carinskog skladišta za avionsko gorivo.

Klix
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

ČOVIĆ RAZOTKRIO DA JE NA SCENI PLAN „B“: „Nema formiranja vlasti dok se ne izmijeni Izborni zakon, NEĆE BITI GRAĐANSKE DRŽAVE“

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović organizirao je večeru zahvale u Mostaru Dragan Čović se osvrnuo …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)