Home / Vijesti / BiH / Sa “60 minuta” Bakir H. spao na minutu medijskoga prostora

Sa “60 minuta” Bakir H. spao na minutu medijskoga prostora

SARAJEVO – “Najtiražniji i najutjecajniji printani medij u BiH”, Dnevni avaz, odnedavno je dobio pojačanje u liku i djelu novog stalnog suradnika-komentatora: novinara i muzičara Bakira Hadžiomerovića.

Nakon što je neslavno okončao kratku političku karijeru u SDP-u BiH, bivši urednik nekada veoma gledanog političkog magazina “60 minuta” Federalne televizije Bakir Hadžiomerović u proteklih nekoliko mjeseci redovno objavljuje komentare i osvrte na razne teme na portalu Dnevnog avaza.

“Ugledni novinar”, kako ga predstavljaju na Avazu, Hadžiomerović je netom dobio i svoju zasebnu rubriku, simbolično nazvanu “Bakirova minuta”.

U svojoj prvoj “Bakirovoj minuti”, Hadžiomerović kritizira federalnog premijera Fadila Novalića i predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića zbog, po njegovom mišljenju, njihovih nerealnih planova o izgradnji autoputeva.

“Legenda kaže da je u kampanji za one prijeratne izbore kandidat Liberalne stranke za Predsjedništvo BiH Nazif Gljiva, dakle, negdje u Bosni, pod utjecajem potapajućeg jesenjeg pljuska, okupljenim simpatizerima obećao izgradnju autoputa “s četiri trake u oba smjera”. Nakon što pokisla i promrznula raja baš i nije pokazala naročito oduševljenje masovnom cestogradnjom, Gljiva im je, navodno, egzaltirano poručio: “Ako vam to nije dovoljno, onda ćemo cijeli autoput pokriti krovom. Da ne kisnete dok vozite!”

Bila istinita ili ne, ova priča najbolje opisuje stanje u vezi s izgradnjom bilo čega ovdje, pa tako i autoputeva. Osim što demonstriraju potpuno političko nesuglasje s ekonomskim vizijama i razvojnim projektima, čelnici vlasti svakodnevno se trude dokazati da vlastitu predizbornu retoriku zapravo baštine na doktrini iz legende s našim poznatim folk-hitmejkerom” – ocjenjuje Hadžiomerović.

Interesantno je kako je u svojim opservacijama o “legendama” vezanim za izgradnju puteva Hadžiomerović zaboravio spomenuti čuveni plan o izgradnji 14 traka ceste u Kantonu Sarajevo, koji je 2010. godine, kao projekt SBB-a, ponosno u javnosti plasirao predsjednik te stranke i utemeljitelj Avaza, Fahrudin Radončić.

“Kada je u pitanju Kanton Sarajevo, SBB je dobio podršku za izgradnju sjeverne i južne longitudinale, čime bi Sarajevo postalo prijestolnica s 14 uzdužnih traka, za izgradnju 1. i 10. transverzale, da i Vogošća postane dio Sarajeva, te da se s tri točke iz prijestolnice može priključiti na Koridor 5C” – govorio je Radončić i u listopadu 2015. godine, podsjeća Faktor.ba.

No, Avazov komentator Hadžiomerović, iz sasvim opravdanih razloga, “zaboravio” je na Radončićevih ambicioznih 14 traka i fokusirao se na sadašnjost. Prošlost je zaboravljena, barem što se Bakira H., i Avaza, tiče. Tako je ovaj dojučerašnji islamofob, četnički kolaboracionist i “bezistanče” – što su sve epiteti kojima su ga redovno častili urednici Avaza na stranicama te novine – preko noći postao “ugledni novinar” medija pod Radončićevom kontrolom, navodi dalje Faktor.ba.

Od “60 minuta” koje mu je velikodušno dodijelio SDP, stigao je do “Bakirove minute” milošću SBB-a, koliko mu je nesebično za njegove komentare dodijelio, to jest udijelio, gazda Avaza.

Dnevne Vijesti

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Moskva spremna da podrži osamostaljenje Republike Srpske

Moskva je spremna da podrži Republiku Srpsku da otvori pitanje svog osamostaljenja, naročito u kontekstu …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)