Home / Ličnosti / Anđelina vjeruje da će njene ćerke promijeniti svijet

Anđelina vjeruje da će njene ćerke promijeniti svijet

Holivudska glumačka zvijezda Anđelina Džoli ubijeđena je da će njene tri ćerke Šajlo, Vivijen i Zahara promijeniti svijet. Od malena ona ih uči da samo muškarci i žene, zajedno, mogu da urade ono najbolje za čovječanstvo.

Bez ikakvog projekta u najavi, promocije ili skandala Ađelina je pozirala za martovsko izdanje magazina “Elle”.

Šestostruka mama iskoristila je priliku da još jednom podsjeti koliko je rodna ravnopravnost važna, kao i da objasni čemu to ona uči svoje ćerke Vivijen, Šajlo i Zaharu. Iako je u posljednje vrijeme osporavana zbog sve glasnijih najava da će Šajlo promijeniti pol, iako je tek djevojčica od 11 godina, Anđelina se nije posebno osvrnula na te natpise.

Objasnila je da svoju djecu uči da će muškarci i žene zajedničkim snagama promijeniti stvari i učiniti da ovaj svijet bude bolje mjesto za život.

“Često govorim ćerkama da ono što ih izdvaja je ono što su spremne da uradi za druge. Svako može da se našminka i lijepo obuče. Srce, duša, um to je ono što nas međusobno razlikuje. Učim ih da spoznaju ko su i da se za to bore, da se jasno zauzmu za sebe same”, rekla je Anđelina.

Glumica je rekla i da djeci ponavlja koliko je važno da se bore za slobodu i prava, a i da se saosjećaju sa onima koji imaju manje.

Sa njima, objašnjava, treba da nauče i da dijele.

“Žene prije nas su se jako snažno borile da bismo bile gdje smo danas. I svaki trag, doprinos i najmanji, sve se računa. Od svakodnevnih običnih stvari, do snažnih političkih borbi”, rekla je oskarovka u izdanju koje je djelimično posvećeno i predstojećem 8. martu.

Ona nije propustila priliku da kaže i da je u svom dugogodišnjem humanitarnom radu itekako primijetila koliki napredak je učinjen za položaj žena u nerazvijenim dijelovima svijeta.

 

(b92)

Komentari

komentari

Check Also

Zašto je 150.000 sarajevskih Srba napustilo svoje domove

Zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar održao je tribinu u Bijeljini, gdje je imao žestoku …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)