Home / Vijesti / BiH / RAZBIJENO LEGLO PROSTITUCIJE U SARAJEVU: Gosti kluba bili poznati direktori i profesori, konobarice u piće sipale…

RAZBIJENO LEGLO PROSTITUCIJE U SARAJEVU: Gosti kluba bili poznati direktori i profesori, konobarice u piće sipale…

Selma Delić, osoba od Bulbulovog povjerenja, a koja je, praktično, vodila posao, objašnjavala je djevojkama šta trebaju raditi. Ona je redovno vodila evidenciju za svaku djevojku, njihova imena i godišta te njihove klijente. Bilježila je koliko su djevojke zarađivale na plesu, na seksu te broj prodanih pića mušterijama.

Salvedinu Bulbulu, Selmi Delić, Arneli Ožegović i Ehlimani Ćehajić određen je jednomjesečni pritvor zbog organizovanja prostitucije u noćnom klubu “Orlando” u Sarajevu.

Četvorka je uhapšena u policijskoj akciji “Neon”.

Na ročištu za određivanje pritvora u petak moglo se čuti da je bogata klijentela za jednu noć u ovom noćnom klubu znala potrošiti i do 900 KM. Prema rokovniku koji je izuzet iz ovog objekta, stalni gosti bili su direktori državnih i privatnih preduzeća, univerzitetski prefesori te bogati Arapi, ali njihovi identiteti nisu otkriveni.

U bordel su mogli ući samo odabrani, na poziv Bulbula ili neke od madam.  Noćni klub “Orlando”, koji je radio od 2009. godine, bio je osiguran videonadzorom te zaštićen od pogleda spolja, jer su prozori oblijepljeni folijom. Unutra su se nalazile šipke na kojima su plesale djevojke, kojima su klijenti ubacivali novac u veš i intimne dijelove tela.  Polugole i gole djevojke sjedile su klijentima u krilu, a obaveza im je bila da naruče piće od 50 KM, od čega je ona dobivala pola. Piće je plaćao klijent, a seks se nerjetko odvijao u samoj sali objekta, separeima i toaletu, ali i u stanovima po pozivu. Cijena seksa, prema izjavama pojedinih djevojaka, kretala se od 150 do 200 KM, a devojkama je plaćano od 80 KM do 100 KM.

Madam vodila evidenciju o svakoj djevojci i klijentima

Selma Delić, osoba od Bulbulovog povjerenja, a koja je, praktično, vodila posao, objašnjavala je djevojkama šta trebaju raditi. Ona je redovno vodila evidenciju za svaku djevojku, njihova imena i godišta te njihove klijente. Bilježila je koliko su djevojke zarađivale na plesu, na seksu te broj prodanih pića mušterijama. Delić, Ožegović i Ćehajić takođe su vrbovale mlade djevojke za prostituciju, obećavajući im laganu i brzu zaradu. Njih tri i same su se ranije bavile prostitucijom.  Jedna od djevojaka ispričala je tužiocima da je vidjela Selmu Delić i konobarice koje su gostima sipale u piće prah za potenciju. Ona i njena sestra, koja je, takođe, pružala seksualne usluge, dobivale su upustva od Delić i Bulbula da “više obrađuju klijente” kako bi zajedno više zaradili.

Tužilac je kazao da su svjedoci, djevojke koje su pružale seksualne usluge, u strahu od moguće osvete, te da bi Bulbul boravkom na slobodi mogao preko klijenata uticati i na njih. Advokati Sabina Hota, Sadik Hota, Izet Baždarević i Omar Mehmedbašić usprotivili su se određivanju pritvora i zatražili mjere zabrane kretanja.

Tužilac Čekić istakao je da Selvedin Bulbul ne posjeduje dozvolu za rad noćnog kluba. Poreska uprava zapečatila je 2015. godine “Orlando”, ali je objekt, pod izgovorom o renoviranju, ponovo otpečaćen.

Bulbul: Podigao sam kredit

Selvedin Bulbul se, zajedno sa Selmom Delić, sumnjiči i za pranje novca. Policija je oduzela sef, u kojem, prema njegovim riječima, ima 105.000 KM. Bulbul je na ročištu istakao da je podigao kredit od 100.000 KM za kupovinu nekretnina, koji otplaćuje od svoje penzije od 1.000 KM, od suprugine plate od 1.500 KM i majčine penzije.

Jedan od svjedoka kupio je prije četiri godine stan u blizini “Orlanda” te je, pored bučne muzike, primjećivao i ulazak i izlazak oskudno odjevenih djevojaka u kasnim noćnim satima, kao i dolazak starijih muškaraca u skupocjenim vozilima.

U više navrata je zbog toga zvao policiju, ali bez konkretnih rezultata. Krajem maja prošle godine, obratio mu se Selvedin Bulbul prijeteći mu da će imati ozbiljnih problema ako opet bude zvao policiju. Kad je shvatio da je riječ o zaposlenom u Tužilaštvu BiH, Bulbul se promijenio i pozvao ga na kafu, objašnjavajuću da je “Orlando” ekskluzivni lokal u koji dolaze probrani klijenti te da mogu ući samo oni koje on poznaje, a kazao mu je i neka imena.

Svjedok je i poslije toga nastavio viđati djevojke koje su u kasnim satima taksijem dolazile u klub. Sjedeći na balkonu sa suprugom, svjedok je jednom prilikom čuo Bulbula kako jednoj djevojci govori da će raditi u ekskluzivnom objektu te da će imati bonus zarade i da on od toga živi i ima dva auta i dva stana.

SB/ATV

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)