Home / Vijesti / BiH / Komšić: Čović je svjestan kakvu je besmislicu izgovorio

Komšić: Čović je svjestan kakvu je besmislicu izgovorio

Mislim da je čak i Dragan Čović svjestan kakvu je besmislicu izgovorio, rekao je Željko Komšić za N1 komentarišući jučerašnju izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera HDZ-a BiH da “građanska država znači klasičan unitarizam, u nekoj formi, teoretskom obliku, a to znači u osnovi islamsku državu”.

Pogledajte samo logičku konstrukciju rečenice i sami ćete zaključiti da sve što je rekao jeste kontradiktorno. Ako govorimo o građanskom konceptu države, podrazumijeva se da je to sekularna država. Kako onda povezati sekularni momenat sa vjerskom islamskom državom?“, zapitao se Komšić.

Lider Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva BiH dodaje da bi Čović u drugom razredu srednje škole dobio jedinicu.

Mislim da bi, zbog ovakve rečenice, Čović dobio jedinicu u drugom razredu srednje škole iz predmeta Logika“, izjavio je bivši član Predsjedništva BiH.Podsjetimo, Čović je jučer u Zagrebu kazao: “Oni koji žele građansku državu, ja ih poštujem, samo danas u Bosni i Hercegovini kazati građanska država to znači klasičan unitarizam, u nekoj formi, teoretskom obliku, a to vam znači u osnovi islamsku državu. Što je to neko pretvorio u kalifat ili dao neku drugačiju konotaciju čitavom tom mom izričaju. Na taj način mi razgovaramo i kad budemo u Briselu, ali tako ću razgovarati i kad budem sa gospodinom Erdoganom. Znači, nema tu nikakvih tajni ili nešto iza leđa. Možda je najmanje što trebam govoriti o ovome na ovaj način. Ta pitanja moramo riješiti doma, BiH će preživjeti dok god legitimni predstavnici konstitutivnih naroda čine vlast. Ne može jedan narod drugome birati predstavnike i u Predsjedništvu i u Domu naroda. BiH ima svoje specifičnosti i one se moraju do kraja uvažavati”.

DV

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)