Home / Vijesti / BiH / Snijeg u Krajini i na planinama, u ostatku zemlje kiša

Snijeg u Krajini i na planinama, u ostatku zemlje kiša

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, ujutro i u sjevernim područjima Bosne.

U Krajini može pasti novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje kiša. Na planinama će padati snijeg. Više padavina u Hercegovini, između 20 i 50 litara po metru kvadratnom.

U većem dijelu zemlje vjetar umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Hercegovini, jugozapadu i istoku Bosne su izgledni i jaki udari juga brzine od 40 do 60 km/h. U Krajini i sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozpadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12 stepeni.

U Sarajevu oblačno, povremeno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. U zapadnim, sjeverozapadnim i planinskim područjima s snijegom, a u ostalim djelovima sa kišom.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Bihać -2, Jajce, Sanski Most i Tuzla 0, Banja Luka, Zenica i Zvornik 1, Brčko, Ivan-sedlo, Sokolac i Srebrenica 2, Bugojno 5,  Livno i Sarajevo 6, Grude, Mostar, Široki Brijeg i Trebinje 8 i Neum 11 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(Vijesti.ba / FENA)Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)