Home / Ličnosti / Mirovinski fond traži od brazilskog predsjednika dokaze da je živ

Mirovinski fond traži od brazilskog predsjednika dokaze da je živ

BRAZILSKI mirovinski fond pozvao je šefa države Michela Temera da se pojavi u poslovnici kako bi osobno dokazao da je živ i mogao i dalje primati mjesečnu mirovinu.

Mirovinski fond u studenom i u prosincu nije isplatio mirovinu 77-godišnjem Temeru jer predsjednik Brazila nije pružio dokaze da je živ.

Temer, koji prema sadašnjem zakonu te najveće države Latinske Amerike, ima pravo na mirovinu nakon navršenih 60 godina koju je stekao kao državni tužitelj Sao Paula, nije se pojavio na šalteru svoje poslovnice i dokazao da je još živ, a tu obvezu dužni su ispuniti svi umirovljenici u Brazilu.

U intervjuu za kanal RedeTv, Temer se našalio i rekao da je “sretan što se prema njemu postupa kao i prema svakome Brazilcu” i objasnio da se “mora pojaviti u poslovnici i dokazati da je živ, baš kao i svi ostali”.

Rekordno najnepopularniji predsjednik, Temer je lani imao dosta zdravstvenih tegoba – tri zahvata koronarne angioplastike, zamijenjena su mu dva stenta i operirana prostata.

“Osjećam se dobro, zaista dobro”, tvrdi brazilski predsjednik kojega pravi izazov tek čeka, a to je uvjeriti Kongres da odobri nepopularnu reformu vrlo skupog mirovinskog sustava.

Reforma predviđa uplaćivanje punog doprinosa u mirovinski fond najmanje 40 godina te podizanje dobne granice za umirovljenje na 62 godine za žene, odnosno 65 za muškarce.

Index.hr

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)