Home / Kompanije i Tenderi / Mercedes mijenja imena svojih modela

Mercedes mijenja imena svojih modela

Najpopularniji proizvođač premium automobila na svijetu, Mercedes-Benz, ponovo se sprema za promjenu imena vlastitih vozila, prenosi tportal.hr.

Da se ovo iščitati iz zahtjeva za zaštitu intelektualnog vlasništva koje je njemačka kompanija podnijela za alfanumeričke oznake A 40, CLA 40, SLC 40, SLC 50 i GLE 50.

Premda još uvijek nemamo službenu potvrdu, pojedini mediji spekuliraju kako je došao kraj troznamenkastoj numeričkoj oznaci koju su do sada nosili svi standardni modeli. Dvoznamenkaste oznake bile su rezervisane samo za AMG-ove modele.

Tako bi, primjerice, mercedes CLA250 mogao postati CLA 40.

I AMG je dobio nekoliko zaštićenih naziva. Tu su sad još CLA 53, G 73 i S 73. Ova posljednja oznaka trebala bi sugerisati da se pod poklopcem nalazi Mercedesov novi sportski hibridni sistem – četverolitreni V8 uparen s elektromotorom – za koji se nagađa da će imati više od 800 KS.

Mercedes nam je pokazao elektrificirani CLS 53 i E53 s 430 KS u Detroitu, no pomalo je iznenađenje da Nijemci ovaj pogonski sklop planiraju smjestiti pod poklopac CLA.

Mercedes je zaštitio i oznaku “Turbo 48”, a ovaj logo trebao bi se naći na automobilima koji koriste turbopunjene motore uparene s blagim hibridnim 48-voltnim sistemima. S obzirom na to da će praktički svi nadolazeći modeli iz Stuttgarta raspolagati ovom funkcijom, za očekivati je da ćemo se nagledati znački “Turbo 48”, baš kao što je nekoć to bio slučaj s oznakom “Kompressor”.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Zašto je 150.000 sarajevskih Srba napustilo svoje domove

Zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar održao je tribinu u Bijeljini, gdje je imao žestoku …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)