Home / Kapital / Izvještaji / Bitcoin pao ispod 6.000 dolara

Bitcoin pao ispod 6.000 dolara

Bitcoin je počeo dan padom za 13 posto, na 5.996 dolara, a potom se oporavio na nivo od 6.320 dolara, prenio je TASS.

Digitalni novčić oslabio je za više od 26 posto prošlog mjeseca, koji mu je bio najlošiji od januara 2015. godine.

Najpoznatija kriptovaluta vrhunac je imala u decembru, kada je jedan digitalni novčić vrijedio 20.000 dolara.Mnoge poznate ličnosti su uložile svoje novce u bitcoin kako će ko proći ostaje nam da vidimo objavili smo za poznatog repera 50 centa,50 Cent slučajno postao bitcoin milioner

Prije dva dana  japanski finansijski regulator je obavio iznenadni pregled japanske mjenjačnice Coincheck, koja je prošle sedmice imala sigurnosnih problema. Od mjenjačnice je zatraženo da ispravi propuste u svojim kompjuterskim mrežama mnogo prije nego su hakeri prošle sedmice ukrali digitalnu valutu vrijednu 530 miliona dolara.

Druge zemlje su već izrazile zabrinutost, a Kina i Južna Koreja su zabranile pokretanje novih digitalnih valuta te su zatvorile mjenjačnice koje su već radile.

Američke vlasti su u septembru upozorile investitore da bi mogli izgubiti sav svoj novac ukoliko budu kupovali digitalnu valutu.

Bitcoin je najpopularnija digitalna valuta na svijetu, ali postoji i mnogo drugih koje su također doživjele pad vrijednosti u petak.

Druga i treća najveća valuta, Ethereum i Ripple, pale su za više od 20 posto, nakon čega su doživjele manje povećanje vrijednosti.

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)