Home / Vijesti / BiH / Izetbegović: Čović ponovio da mi težimo islamskoj državi

Izetbegović: Čović ponovio da mi težimo islamskoj državi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SDA Bakir Izetbegović u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u govorio je o sastanku u Briselu.

Bili ste u Briselu. Jeste li zadovoljni sastancima?

“Nisam ništa posebno niti očekivao. Kada vas pozove predsjednik EPP-a, naravno da ćete se odazvati. Kako sada jednim susretom u Briselu tu stvar riješiti. Samim tokom sastanka nisam zadovoljan. Ispratila me jetzv. Livanjska deklaracija, u njoj je rečeno da muslimani prave islamski kalifat u BiH. Jedna teška besmislica”, kazao je Izetbegović.

Da li je bilo riječi o tome i u Briselu?

“Gore su me dočekale priče, neko je takve priče gore proširio po Briselu, jednu glupost, besmislicu, da mi težimo nekoj islamskoj državi u BiH koja treba da podrije našu poziciju. Onda je to, nažalost, gospodin Čović ponovio pred Daulom, da je problem u BiH krajnja bošnjačka desnica koja prvi probleme i koja želi da napravi islamsku državu u BiH. Tada sam ja kazao da li vi želite da se ovaj sastanak nastavi ili želite da ja sada izađem napolje i da kažem novinarima šta ste kazali. Nemojte to više nikada ponoviti. To je jedna teška besmislica i manipulacija koja treba da podrije bošnjačku poziciju, jednog naroda koji je zaista dobronamjeran, prati evropske standarde, želi mir, koji je napravio toliko kompromisa, toliko udaraca pretrpio”, kazao je Izetbegović.

N1/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)