Home / Vijesti / BiH / Održan jubilarni 20. Business cafe u Sarajevu

Održan jubilarni 20. Business cafe u Sarajevu


USPJEŠNI BH. PRIVREDNICI POKRETAČ NAPRETKA BOSNE I HERCEGOVINE

(Sarajevo, 03. februar 2018) “Uspješni bh. privrednici pokretač su napretka Bosne i Hercegovine“, naglašeno je na jubilarnom 20. Business cafeu održanom sinoć u Sarajevu u organizaciji agencije Global Market Solutions. Kreiran kao jedinstven poslovni događaj i mjesto susreta vlasnika i vlasnica malih i srednjih preduzeća te onih koji žele pokrenuti vlastiti biznis, Business cafe postao je u protekle četiri godine sinonim za uspješne bh. priče. Sinoćnji susret okupio je sve dosadašnje učesnike i učesnice ovog jedinstvenog poslovnog događaja, više od trideset uspješnih bh. poduzetnika i poduzetnica.

E9D161E4-20A7-44FA-BB63-588F1C55A2F9

Naglašavajući da su protekle četiri godine ispunjene inspirativnim primjerima bosanskohercegovačke poslovne prakse, direktorica agencije Global Marketing Solutions, Amra Hašimbegović, istakla je da projekat promoviše skrivene heroje Bosne i Hercegovine. “Uspješni bh. poduzetnici unatoč komplikovanoj ekonomsko-političkoj klimi uspijevaju virtuozno ostvariti zavidne poslovne rezultate. Svi dosadašnji gosti, govornici, lideri i poduzetnici na koncu imaju nekoliko zajedničkih karakteristika, a to su, pozitivan stav, iskrenost, vjerovanje u ideju, ustrajnost, strpljenje i na kraju ljubav prema Bosni i Hercegovini“, istakla je direktorica agencije Global Marketing Solutions, Amra Hašimbegović.

61850DDD-9E9A-484D-991C-5FBBA2F42268

“Kada radnici vide razvoj oni osjećaju pozitivnu priču i bivaju bolji. Razočarana sam u školski sistem i zato vas pozivam da to pokušavamo popraviti ulaganjem u edukaciju kroz rad“, navela je u svom kratkom obraćanju prisutnim, vlasnica kompanije GS-Tvornica mašina Travnik, Snježana Kopruner, dok je vlasnik kompanije Rama glas, Nahid Hasanbegović, naglasio da nema uspjeha bez čvrstog vjerovanja u ono što radiš. “Posebno želim istaći da naša zemlja posebnu pažnju mora posvetiti i uspješnoj dijaspori kako bismo svi postizali još bolje rezultate“, zaključio je Hasanbegović.

“Uvijek pokušajmo dati svoj maksimum u onome što radimo, jer prvo moramo nešto dati kompanijama da bismo mogli očekivati nešto zauzvrat“, rekla je vlasnica poslovnog portala akta.ba, Azra Atagić-Ćatović.

Održavanje jubilarnog 20. Business cafea podržali su Addiko banka, Domoinvest, Pentagram, Hotel Europe i

Agencija Bejtovic Communications.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Zašto je 150.000 sarajevskih Srba napustilo svoje domove

Zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar održao je tribinu u Bijeljini, gdje je imao žestoku …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)