Home / Vijesti / Svijet / Belgijski restorani prodavali flaširanu mineralnu vodu koju su točili iz česme

Belgijski restorani prodavali flaširanu mineralnu vodu koju su točili iz česme

Restorani su navodno običnom vodom punili boce brenda Val, nagrađivane belgijske mineralne vode. U Belgiji inače važi pravilo da restorani gostima ne mogu služiti vodu sa česme.

Lažnu mineralnu vodu prvo su otkrili predstavnici pivare Haacht, a potom i inspektori.

Naime, rukovodioci pivare Haacht, koji su imali saglasnost za snabdijevanje restorana flaširanom mineralnom vodom, postali su sumnjičavi zbog malih narudžbi iz ova dva restorana. Stoga su odlučili uraditi analizu onih boca koje su im bile vraćene. Nakon što su primijetili čestice iz vodova, potražili su pomoć sudskog vještaka.

Ispektori su analizirali devet flaša brenda Val i zaključili kako je riječ o vodi sa česme. Konobari iz restorana kazali su kako su gostima nudili flaširanu mineralnu vodu Val i vodu sa česme te kako nisu znali gdje se sipa mineralna voda u ambalaže poznate belgijske pivare.

Haach pivara je tražila kompenzaciju iz restorana, a vlasnici restorana će morati odgovoriti gdje su skladištili flaše i kako su ih analizirali.

Podsjećamo, prije pet godina kompanije Asda i Tesko optužene su za prodaju flaširane vode koju su točile iz česme, iako su kazale kako su radile filtraciju i uklanjanje hlora.

Klix

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)