Home / After Work / LifeStyle / 5 namirnica koje nikako ne smijete jesti ako želite RAVAN STOMAK!

5 namirnica koje nikako ne smijete jesti ako želite RAVAN STOMAK!

Ako želite ravan trbuh, a pogotovo vidljive mišiće i popularni “six pack” važno je i šta jedete. Vježbanje će vam osigurati mišiće, ali ako se nezdravo hranite teže ćete postići ono čemu težite.

Riječ je o hrani i sokovima koje telo teško probavlja zbog čega se kilogrami lakše nakupljaju. Ako redovito vježbate, a svejedno nemate ravan trbuh, izbacite ove skupine namirnica:

1. Rafinisane žitarice

Riječ je o tzv. bijelim žitaricama – bijelom pirinču, bijelom hljebu, bijeloj tjestenini. Zamjenite ih sa smeđim pirinčem, integralnim hljebom i tjesteninom, ili ponekad umjesto tjestenine odaberite zdravije opcije.

Istraživači s Državnog Univerziteta u Pensilvaniji su otkrili da su oni koji su jeli cjelovite žitarice plus svježe voće, povrće, niskomasne mliječne proizvode i proteine, izgubili više masti na abdominalnom području, u poređenju s grupom koja je takođe jela zdravo, ali je jela rafinisane žitarice.

2. Krompir

Ova namirnica se najviše povezuje s gojenjem. Velika studija koja je 20 godina pratila 120.000 ljudi je otkrila da su oni koji su se najviše gojili, najviše i jeli krompir.

3. Crveno i prerađeno meso

Dokazano goji, teže se vari i preporučuje se njegovo izbjegavanje, ako želite da smršate.

4. Slatki kremovi

Dodaju ekstra kalorije u malim dozama, a sadrže trans masti koje su vrlo štetne. Izbjegavajte šlag, kremove na bazi pavlake, dodatne kremove na kolačima i slično. Oni dokazano nakupljaju masti na trbuhu.

5. Dijetalni sokovi

Britanska studija je otkrila da su ljudi, koji su pili dijetalna gazirana pića, nakupili tri puta više abdominalne masti u razdoblju od devet godina u poređenju s onima koji ih nisu pili. Vještački zaslađivači – saharin, aspartam i sukraloza čine insulinski otpor slabijim zbog čega tijelo lošije reaguje i probavlja glukozu, a to vodi nakupljanju kilograma.

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)