Home / Ličnosti / Doktori su djevojci u lice umetnuli četiri balona kako bi joj mogli ukloniti opasnu promjenu na koži

Doktori su djevojci u lice umetnuli četiri balona kako bi joj mogli ukloniti opasnu promjenu na koži

Veliki mladeži i promjene na koži znaju izgledati itekako lijepo te vam dati unikatan izgled, no mnogima se nažalost ne sviđaju, a osobe koje ih imaju često postanu žrtve vrijeđanja te su osuđene svakodnevno slušati grozne komentare na račun svog izgleda. Jedna od njih je i 23-godišnja Xiao Yan koja ima ogromni madež na licu.

Ova djevojka iz Kine ima rijetku genetsku promjenu poznatu kao kongenitalni nevus koji je prema nekim statistikama javlja na 1% novorođene djece. Tijekom godina je prihvatila svoj izgled i shvatila da će uvijek biti drukčija od ostalih, no doktore je zabrinula kad je rekla da ju je veliki madež počeo boljeti. To je bio znak da se iz njene promjene na koži može razviti zloćudni tumor koji bi joj ugrozio život. Rekli su joj da moraju nešto poduzeti dok nije prekasno.

Na daljnje pretrage otišla je u Devetu narodnu bolnicu u Šangaju gdje su joj objasnili što moraju učiniti kako bi joj uklonili madež i spasili joj život. To nije bio jednostavan zadatak. Ispod kože su joj ubacili četiri jajolika balona koja će kožu na licu rastegnuti i omogućiti doktorima da uklone onaj problematični dio, a “rupu” prekriju viškom nove kože.

Xiao kaže da je unatoč drukčijem izgledu imala lijepo djetinjstvo. Problemi su počeli kad je bila malo starija. Njena majka je rekla da je morala moliti druge ljude da je ne maltretiraju. Iako su relativno siromašni, uspjeli su skupiti 16 tisuća dolara za Xiaoine tretmane. “Prvih mjesec dana nakon umetanja balona osjećala sam toliku bol u licu da sam se htjela glavom zaletjeti u zid.”, opisala je mlada djevojka.

Doktori kažu da će Xiao morati ići na još nekoliko operacija, a do tad će se morati naviknuti na još čudnije poglede na ulicama. Nabavila je i zaštitnu masku koju vani nosi kako bi koliko toliko izbjegla nepotrebne probleme i uvredljive komentare.

prije 9 minuta

 2 
Doktori su djevojci u lice umetnuli četiri balona kako bi joj mogli ukloniti opasnu promjenu na koži
Index
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)