Home / After Work / LifeStyle / KALKULACIJE Evo kako Hrvatska može do polufinala Eura, može proći čak i porazom od Francuske
PXL_200118_19356804__1516480661_77.239.5.25

KALKULACIJE Evo kako Hrvatska može do polufinala Eura, može proći čak i porazom od Francuske

HRVATSKA je pobijedila Norvešku (32:28) i ostala je u igri za polufinale Europskog prvenstva.
Hrvatska će se plasirati među četiri najbolje reprezentacije Europe ako u posljednjem kolu pobijedi Francusku ili odigra neriješeno. U jednom slučaju bio bi dovoljan remi ili bilo kakva pobjeda, a u drugom pobjeda od najmanje dva ili tri gola razlike.
Hrvatska mora pobijediti s najmanje dva razlike ako u toj pobjedi zabije najmanje 22 gola, a s tri razlike ako zabije manje od 22 gola. Tada bi imala, ako Švedska pobijedi Norvešku, isti broj bodova kao Švedska, ali i bolju gol-razliku od nje u trokutu s Francuzima.
Ako u posljednjem kolu Norveška pobijedi Švedsku, onda će Hrvatskoj kasnije trebati neriješeno ili bilo kakva pobjeda protiv svjetskih prvaka. Ako Norveška i Švedska odigraju neriješeno, Hrvatskoj treba bilo kakva pobjeda.
Postoji opcija da Hrvatska, Norveška i Švedska završe natjecanje s istim brojem bodova, ali u tom slučaju Hrvatska vjerojatno neće imati najbolju gol-razliku u trokutu (gol-razlika 0) pa ne bi prošla dalje porazom od Francuske. Jedino što odgovara Hrvatskoj u takvom raspletu je pobjeda Norveške od četiri gola razlike, s tim da Norvežani ne smiju zabiti više od 31 pogotka.
Utakmice Hrvatska – Francuska i Švedska – Norveška igraju se 24. siječnja. Olakšavajuća okolnost za Hrvatsku bi trebala biti ta što će Francuzi dotad vjerojatno već osigurati prolazak dalje.

Index

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

45D28BDE-FFAF-4360-A1EC-CFDF6482F425

SKANDAL U SRED BOSNE: Srednjoškolci maturu slavili sa zastavama Srbije i Hrvatske…

Maturanti Srednjoškolskog centra u Drvaru u petak su glasno i svečano obilježili zadnji dan škole. …

Loading...