Home / After Work / LifeStyle / KALKULACIJE Evo kako Hrvatska može do polufinala Eura, može proći čak i porazom od Francuske

KALKULACIJE Evo kako Hrvatska može do polufinala Eura, može proći čak i porazom od Francuske

HRVATSKA je pobijedila Norvešku (32:28) i ostala je u igri za polufinale Europskog prvenstva.
Hrvatska će se plasirati među četiri najbolje reprezentacije Europe ako u posljednjem kolu pobijedi Francusku ili odigra neriješeno. U jednom slučaju bio bi dovoljan remi ili bilo kakva pobjeda, a u drugom pobjeda od najmanje dva ili tri gola razlike.
Hrvatska mora pobijediti s najmanje dva razlike ako u toj pobjedi zabije najmanje 22 gola, a s tri razlike ako zabije manje od 22 gola. Tada bi imala, ako Švedska pobijedi Norvešku, isti broj bodova kao Švedska, ali i bolju gol-razliku od nje u trokutu s Francuzima.
Ako u posljednjem kolu Norveška pobijedi Švedsku, onda će Hrvatskoj kasnije trebati neriješeno ili bilo kakva pobjeda protiv svjetskih prvaka. Ako Norveška i Švedska odigraju neriješeno, Hrvatskoj treba bilo kakva pobjeda.
Postoji opcija da Hrvatska, Norveška i Švedska završe natjecanje s istim brojem bodova, ali u tom slučaju Hrvatska vjerojatno neće imati najbolju gol-razliku u trokutu (gol-razlika 0) pa ne bi prošla dalje porazom od Francuske. Jedino što odgovara Hrvatskoj u takvom raspletu je pobjeda Norveške od četiri gola razlike, s tim da Norvežani ne smiju zabiti više od 31 pogotka.
Utakmice Hrvatska – Francuska i Švedska – Norveška igraju se 24. siječnja. Olakšavajuća okolnost za Hrvatsku bi trebala biti ta što će Francuzi dotad vjerojatno već osigurati prolazak dalje.

Index

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)