Home / After Work / SLOVENCI POSLALI DRAMATIČNU PORUKU Nakon što im je odbijena i druga žalba na suđenje

SLOVENCI POSLALI DRAMATIČNU PORUKU Nakon što im je odbijena i druga žalba na suđenje

EHF je odbio i drugu žalbu Slovenskog rukometnog saveza zbog “kršenja pravila” na utakmici Slovenija – Njemačka 25:25 na EP-u u Hrvatskoj.

U RZS-u potvrdili su drugu odbijenicu na njihovu žalbu u zadnja dva dana i dodaju: “O idućim odlukama odmah ćemo obavijestiti javnost.”

Podsjećamo, šokantna završnica meča Slovenije i Njemačke u Zagrebu, na kojem su litavski suci Nijemcima po isteku igre dosudili sedmerac i gol za konačnih 25:25, razbjesnila je Slovence.
Toliko da ozbiljno razmatraju o prosvjednom napuštanju Eura kolo prije kraja prve faze natjecanja po skupinama i današnje utakmice protiv Crne Gore. Usprkos tome što bi Slovencima za prolazak grupe bio dovoljan i remi u tom susretu.
Korak bliže ovoj odluci došli su nakon što je EHF jučer odbio njihovu prvu žalbu na kontroverznu sudačku odluku i registrirao utakmicu rezultatom do kojeg je došlo njemačkim golom iz kaznenog udarca deset minuta nakon kraja utakmice.

Flash news: The EHF Commision has rejected the protest filed by the Slovenian Handball Federation. The result of the match is confirmed: 25:25

Franjo Boninc, predsjednik Slovenskog rukometnog saveza i ostali čelnici, jučer su izjavili da će tijekom tog dana donijeti konačnu odluku hoće li na radikalan način iskazati ogorčenje onim što smatraju da je teška sudačka nepravda na njihovu štetu, kako bi aktualni prvak Europe ostao pošteđen sramotnog poraza od autsajdera.
Odluku su zatim prolongirali za danas u 15 sati, a nakon sastanka u Zagrebu, obavijestit će javnost o odluci.
Slovenci su jučer naglašavali da su spremni na sve vidove borbe protiv EHF-a:
“Idemo do kraja. Razmatramo o podizanju sudske tužbe protiv EHF-a, kao i o prijavi CAS-u, vrhovnom sportskom sudu u Lausannei. U svakom slučaju, nećemo prihvatiti EHF-ovo odbijanje naše tužbe”, izjavio je Goran Cvijić, glavni tajnik Slovenskog rukometnog saveza.
Direktor reprezentacije Uroš Mohorić ovako je najavljivao žalbu na odbijenicu koju im je poslao EHF:
“Kao razlog zašto nam je odbijena žalba navodi se da nemamo pravo osporavati odluke sudaca, delegata, niti delegiranje sudaca. I to bez obzira na to jesu li sudačke odluke u skladu s rukometnim pravilima ili ne. Rezultat ostaje nepromijenjen. Ali bez obzira na sve to, ova naša žalba bit će još detaljnije obrazložena od prethodne.”
EHF-u se to detaljnije obrazlaganje očito nije dojmilo.
Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)