Home / Ličnosti / (VIDEO) VUČIĆ onima koji optužuju Srbiju za ubistvo Ivanovića: BEDNICI JEDNI, NESREĆNICI JEDNI – SRAM VAS BILO!

(VIDEO) VUČIĆ onima koji optužuju Srbiju za ubistvo Ivanovića: BEDNICI JEDNI, NESREĆNICI JEDNI – SRAM VAS BILO!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića da je reč o terorističkom činu

– Jutros u 8.17 sa više metaka upucan je Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici. Posle velikog napora naših lekara Ivanović je preminuo. U ime Srbije, vlade i svih građana Srbije upućujem saučešće porodici – rekao je predsednik.

– Ovo je teroristički akt i u skladu s tim ćemo reagovati. Ono što smo na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost govorili, već je upućeno pismo Euleksu da naši organi učestvuju u istrazi ovog ubistva. Sve mere koje su neophodne, a to sam obećao supruzi Olivera Ivanovića, pronaći ćemo ubicu – rekao je Vučić.

Tanjug

Zločin se, kako je rekao, nije dogodio na teritoriji koju efektivno kontroliše država Srbija, te se mora čekati reakcija drugih organa, ali očekujemo da oni to urade profesionalno i to je tražio i od Federike Mogerini i predstavnika Međunarodne zajednice da brzo reaguju.

– Ubijen je čovek koji je roditelj, suprug i koji nikada nije pozivao sukob Srba i Albanaca. Bez obzira na političke razlike lično upućujem saucešće porodici Ivanovića i svim Srbima. To je napad na porodicu Ivanović, Sever Kosova i Srbe u celini – naglasio je on.

– Ubice su ostavile tragove i zato Srbija traži da se uključi u istragu ubistva – poručio je Vučić.

VUČIĆ VESELJIJU: Nećete stići do Niša!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je delegacija Srbije u Brisleu prekinula razgovore u okviru dijaloga, jer je besmisleno razgovarati uz svakodnevne pretnje i poručio Kadriju Veseljiju, pravom, kako kaže, “gospodaru na Kosovu”, da neće stići do Niša kako je pretio.

– Teško je da govorite o nečemu kad imate svakodneve pretnje, gde onaj ko je pravi gospodar na Kosovu, a to nisu ni Tači, ni Haradinaj, već Kadri Vesleji, i to svi koji poznaju situaciju na Kosovu dobro znaju, a koji govori da se Albanci neće zaustaviti do Niša – rekao je Vučić.

– Mi smo razumeli te pretnje, dobro smo ih shvatili, kao i ćtanje onih koji je trebalo istog sekunda da reaguju – poručuje Vučić.

Veseljiju je poručio da do Niša neće stići.

I Niš će ostati lep grad koji mogu da posete kao turisti.

– A to da dolaze sa vojskom, to neka zaborave – zaključio je Vučić.

Onima koji sve znaju i tvrde da vlast u Srbiji ubija političke protivnike predsednik je poručio:

– Jadnici jedni, nesrećnici jedni… Bednici, kako vas nije sramota! Sram vas bilo kakvu štetu pravite svojoj državi. Ako znate nešto, zašto ne prijavite nadležnim organima. Pominjete povratak u devedesete, a ja vam kaže da je to povratak u dvehiljadite, jer se tada dogodilo tri puta više ubistava – poručio je Vučić.

Oni koji su, rekao je, opljačkali i upropastili državu i sve rade protiv Srbije i danas koriste u svoje svrhe i ubistvo Olivera Ivanovića i lažu i izmišljaju.

– Sram vas bilo! To je malo reći za to kakvu štetu pravite svojoj državi i šta radite protiv svoje države – poručio je Vučić.

Svi znaju, dodao je predsednik Srbije, kakvi su to lopovi i prevaratni.

Vučić je rekao da se svaki dan vodi kampanja protiv njega, ali da bi bila glupost da se, kad bi se njemu nešto dogodilo, za to okrivili Amfilohije, Ðilas ili Janković.

– KO GOD DA JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA NIJE SRBIN, ČAK I DA IMA SRPSKO IME, A AKO NIJE – ONDA ĆE SVE BITI JASNO – naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da će Srbija voditi svoju istragu i završiće posao.

– Ako oni čiji je to posao, ne budu uspeli da ga završe, mi ćemo da završimo posao i da pokažemo koliko su nesposobni. Ovo nije razlog da stave svoju čizmu na sever Kosova je cilj, to neće biti dozvoljeno. Suština je to da se sve svali na pleća Srbiji za ostvarenje nečijih političkih ciljeva. – rekao je Vučić.

Vučić: Kome odgovara ubistvo? Svima sve jasno…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne želi da govori o tome kome bi moglo da odgovara ubistvo Olivera Ivanovića.

– Ne želim još o tome da govorim. Početnih indicija imamo, ali neću o tome govoriti dok nadležni organi ne budu govorili – rekao je predsednik Srbije novinarima.

– A, kome bi odgovaralo? Mislim da je svakome sve jasno…i kome bi na Kosovu odgovaralo, kome u međunarodnoj zajednici, kome na Kosovu ne bi, a kome bi odgovaralo ili ne bi u Beogradu… – rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da li ubistvo ima međunacionalni karakter ili ga je počinio neko sa srpskim imenom.

Dodao je da ništa više neće o tome reći, ali da je “svakome ko je zavšio prvi razred osnovne škole sve mu je jasno i svi su sve razumeli”.

– Samo da sačekamo i vidimo.. Ali ko god je počinio ubistvo biće pronađen – poručio je on.

Ne postoji savršen zločin, a ovo je daleko od savršenog zločina, dodao je on.

Primetio je da je “posao” Albanaca da optužuju Srbiju za sve i to već rade mnogo vremena.

– Ali, ne razumem one odavde koji misle da je to prilika… pošto ih niko neće ni za šta, svi znaju kakvi su lopovi – da se okliznu oni bi rekli Vučić je kriv – rekao je Vučić.

– Svaki dan govore da sam ja izdajnik – je l’ to nije meta na čelu ili petostruki aršini. Ubistvo će biti istraženo i ubice otkivene – zaključio je Vučić.

Informer

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)