Home / Nekategorisano / VIDEO, FOTO U Mitrovici opsadno stanje, Vučić žestoko prijeti, poznati novi detalji o napadačima

VIDEO, FOTO U Mitrovici opsadno stanje, Vučić žestoko prijeti, poznati novi detalji o napadačima

NEPOZNATI napadači pucali su jutros na Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Srbija, demokracija, pravda”, u Kosovskoj Mitrovici, nakon čega je preminuo. Na sjeveru Kosovske Mitrovice vlada opsadno stanje. U tijeku je lov na ubojicu, koji je navodno imao pomagača.

14:00 “Ubojstvo Olivera Ivanovića je bezuman teroristički akt koji ugrožava stabilnost ne samo sjevera Kosova, nego i regije”, ocijenio je Ivica Dačić.

13:40 Direktor KBC Kosovska Mitrovica dr. Milan Ivanović izjavio je da je Oliver Ivanović zadobio najmanje pet prostrijelnih rana u predjelu grudnog koša i da je, usprkos intenzivnoj reanimaciji, preminuo.

13:20 Vučić je sazvao hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu sigurnost, a nakon nje i konferenciju za medije, koja je u tijeku. “Za državu Srbiju je ovaj akt teroristički i u skladu sa tim ćemo se odnositi. Kada kažem teroristički to kažem da će nadležnost pripadati Tužilaštvu za organizirani kriminal”, kazao je Vučić. Naveo je i da ovaj čin neće proći nekažnjeno, i da će počinitelji biti uhapšeni. “Nitko Srbiji neće dijeliti packe. Taj film nećete gledati”, prijeti Vučić.

13:00 Beživotno tijelo Olivera Ivanovića pronašla je susjeda koja se vraćala iz dućana. Ispričala je što se dogodilo.

12:45 Situacija u Kosovskoj Mitrovici je napeta, ali mirna, ljudi su uplašeni, a policijske snage su “na svakom koraku” u gradu i na prilaznim putevima prema Kosovskoj Mitrovici, javlja reporter Tanjuga.

12:23 Prema pisanju gazetaexpressa, napadač je imao pomagača, vozača automobila kojim su zajedno pobjegli. Ivanović je živio svega 100 metara od sjedišta strane, ispred kojeg je ubijen.

12:20 Predsjednik Kosova Hashim Thaqi osudio je ubojstvo Olivera Ivanovića. “Pozivam pravosudne vlasti da što prije izlože okolnosti atentata na Olivera Ivanovića, i da počinitelji što prije budu privedeni pravdi”, rekao je.

11:58 Tri sata nakon ubojstva kosovska policija potvrdila je da se radi o ubojstvu i priopćila da su “na licu mjesta pronađeni određeni dokazi koji će se koristiti u daljnjem tijeku istrage”.

11:50 Europska unija snažno osuđuje ubojstvo srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića zbog čega je suspendiran tehnički dijalog između Srbije i Kosova, koji se trebao održati u utorak u Bruxellesu, izjavila je Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini.

“Europska unija snažno osuđuje ubojstvo Olivera Ivanovića. Očekujemo od kosovskih pravosudnih tijela da učine sve kako bi pronašli počinitelje i priveli ih pravdi”, izjavila je Kocijančič.

 

Ivanovic was killed this morning in front of his partyoffice in . I deeply regret+hope his murder will be found

 

11:45 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost u podne, a izaslanstvo Srbije u Bruxellesu prekinulo je razgovore s Prištinom, koji su danas trebali biti nastavljeni poslije višemjesečne pauze.

Vučić je u 13 sati sazvao i konferenciju za medije.

11:00 Cijeli sjeverni dio Kosovske Mitrovice pod jakom je policijskom blokadom u potrazi za ubojicim i njegovim eventualnim pomagačima. Policijski očevid je u tijeku.

Tijelo Ivanovića i dalje je u bolnici. Policija provodi posebno osiguranje oko kruga bolnice, i same operacijske sale gdje se nalazi tijelo Ivanovića.

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)