Home / Vijesti / Svijet / UŽAS U SAD-U Par godinama 13 djece držao lancima vezano u kući, bili su gladni i živjeli su u smradu

UŽAS U SAD-U Par godinama 13 djece držao lancima vezano u kući, bili su gladni i živjeli su u smradu

AMERIČKA policija uhitila je par nakon što je otkriveno da su svojih 13 djece držali u očajnim uvjetima zarobljene u svom domu u Kaliforniji, piše CNN. Neka djeca su bila vezana za krevete lancima, objavila je policija jučer.

Slučaj je ovo koji je šokirao SAD. Žrtve imaju između 2 i 29 godina, otkrila je policija u priopćenju. Sedamnaestogodišnja djevojka uspjela je pobjeći iz kuće u Perrisu, Kalifornija, u nedjelju i nazvati 911. Djevojka je policiji kazala kako je njenih 12 braće i sestara zarobljeno od strane roditelja. Policajci su joj povjerovali i otišli provjeriti o čemu djevojka govori.

Žrtve su “izgledale vrlo prljavo”, kako su rekli iz policije. Svi su bili vezani, a policija je kazala kako je sedam osoba odraslo. Neki su bili vezani lancima za krevete u “mračnoj i smrdljivoj okolini”, opisao je ured lokalnog šerifa.

Uhićeni su 57-godišnji David Allen Turpin i 49-godišnja Louise Anna Turpin, optuženi su za mučenje i zlostavljanje djece. Jamčevina je devet milijuna dolara po osobi.

Susjedi kažu kako su znali da ti ljudi tu žive, ali da nikada nisu vidjeli da imaju mlađu djecu. Jedna je susjeda vidjela djecu kad je policija sve otkrila.

“Bili su jako, jako blijedi. Kao da nikada nisu vidjeli sunce”, kazala je.

“I većinom su bile djevojčice”, dodala je.

Majka uhićenog: “Bili su poštovana obitelj”

Obitelj Turpins u Perris se preselila 2010. godine. Sljedeće godine, kako kažu sudski podaci, obitelj je proglasila bankrot. Ivan Trahan, odvjetnik koji je predstavljao par tijekom saslušanja o bankrotu, kazao je za CNN kako “ništa nije bilo neuobičajeno” u tom slučaju. David Turpin je, kako kažu podaci o bankrotu, zarađivao 140.000 dolara godišnje kao inženjer u firmi Northrup Grummman. Njegova žena navodi se kao domaćica. Imali su oko 240.000 dolara duga i zbog toga su proglasili bankrot.

“Znali smo da ne mogu sve to platiti, imali su jako puno duga”, rekao je Trahan. Dodao je i kako je par o djeci govorio s ljubavlju.

“Pokazali su čak i slike iz Disneylanda”, dodao je.

Majka Davida Turpina za CNN je rekla kako je obitelj redovito išla na putovanja. Djeca su se, ispričala je, slično odijevala iz sigurnosnih razloga.

“Oni su bili zaštitnički raspoloženi prema djeci”, kazala je Turpinova majka. Kad su izlazili van kuće djecu bi poredali po godinama, a roditelji bi stali na čelo i začelje kolone, ispričala je.

“Tako ih je bilo lakše pratiti. Ovo je poštovana obitelj”, rekla je Turpinova majka.

Par je, kako sugeriraju fotografije na Facebooku gdje su imali zajednički profil, prije nešto manje od dvije godine obnovio bračne zavjete. Tom su prilikom objavili fotografiju iz Las Vegasa.

 Index
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)