Home / Ličnosti / NOVAK NA METI BRITANACA PRED POVRATAK NA TEREN: Zaradio 100 miliona i to mu je malo, pa traži još!

NOVAK NA METI BRITANACA PRED POVRATAK NA TEREN: Zaradio 100 miliona i to mu je malo, pa traži još!

Teniski svijet sa velikim nestrpljenjem čeka povratak Novaka Đokovića na teren i njegov prvi zvaničan meč poslije pola godine, a da naš as bude u centru pažnje, ali ne zbog rezultata pobrinuli su se, po ko zna koji put – Britanci

 Tačnije, novinar Dejli Mejla Majk Dikson, prenio je informaciju da je Đoković, koji je predsjednik Međunarodnog saveta tenisera, na redovnom godišnjem sastanku, zatražio da isti napuste čelnici ATP tura i Australijan opena, kako bi u prostoriji ostali samo igrači i prevodioci.

Novak je navodno tražio veće nagradne fondove na turnirima, što je neprijatno iznenadilo kolege, među kojima su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal.

– Tokom nevjerovatne scene u petak, visoki zvaničnici morali su da napuste konferencijsku salu na insistiranje Đokovića, šestostrukog šampiona Australijan opena. Prema riječima očevidaca, izazvao je veliki šok, a onda i održao dugačak govor u kojem je tražio formiranje posebnog sindikata igrača, kako bi se pojačala borba za veće finansijske nagrade na svim turnirima, uključujući i Vimbldon – napisao je Dikson u kolumni za Dejli Mejl.

– Đoković, koji je tokom karijere osvojio skoro 110 miliona dolara i živi u Monaku gde se ne plaća porez, vjeruje da igrači nisu dovoljno plaćeni u odnosu na druge velike sportske zvezde– navodi britanski novinar, i dodaje:

– Teniserima je ranije tokom večeri održana prezentacija čelnika Australijan opena, u kojoj je otkriven plan da se nagradni fond prvog grend slema udvostruči sa 55 miliona na 100 miliona australijskih dolara u sljedećih pet godina – istakao je Dikson, koji nerijetko na sličan način napada našeg asa.

APphoto

U krajnje negativnom tonu Dikson je spomenuo i da se vjeruje da Federer nije podržao Đokovićevu ideju, a u pokušaju da sazna nešto više od drugih novinara, uključujući i one iz Engleske, navodi da nije uspio jer su i oni bili iznenađeni ovom informacijom.

– Sastanak je trebalo da bude relativno običan, sve do neočekivane intervencije Đokovića, kojom je samo ubrzan njegov kraj – piše ovaj Britanac.

Navodno je srpski igrač, posle prezentacija predsjednika Australijan opena Krega Tilija, čelnike ATP tura Krisa Kermoda i Rosa Hačinsa, ljubazno zamolio sve osim igrača da napuste prostoriju. Osvajač 12 grend slem titula je potom pozvao jednog australijskog advokata da objasni sve tehničke stvari oko formiranja novog sindikata igrača.

 Ljudi su bili šokirani. Bilo je malo onih koji su znali šta će se desiti, ali većina nije – citirao je Dikson jednog od prisutnih igrača, ali nije želio da otkrije o kome se radi.

Među onima koji su navodno podržali Novaka bili su Francuz Žil Simon i Aleksander Zverev iz Nemačke.

Đoković, koji je tokom karijere osvojio skoro 110 miliona dolara i živi u Monaku gde se ne plaća porez, veruje da igrači nisu dovoljno plaćeni u odnosu na druge velike sportske zvezde.

Informer/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)