Home / Kompanije i Tenderi / (FOTO) FAJSBUK KONAČNO OTVORIO VRATA CENTRA U KOJEM SE BRIŠU POSTOVI MILIJARDE KORISNIKA! Ovde je zaposleno 500 radnika, a evo koliko su PLAĆENI!

(FOTO) FAJSBUK KONAČNO OTVORIO VRATA CENTRA U KOJEM SE BRIŠU POSTOVI MILIJARDE KORISNIKA! Ovde je zaposleno 500 radnika, a evo koliko su PLAĆENI!

Kompanija Fejsbuk po prvi put je otvorila vrata svog centra za brisanje sadržaja u Esenu u Nemačkoj

 U petospratnoj zgradi više od 500 radnika radi na svakodnevnom brisanju komentara, fotografija i video-snimaka koje krše pravila Facebooka, piše “Motherboard”.

Zaposleni u ovoj zgradi svakodnevno moraju da pregledaju uznemirujuće snimke i fotografije, a veliki deo stvari koje je potrebno obrisati odnosi se na govor mržnje, spam i sadržaje koje dele lažni nalozi, potvrdio je portparol Facebookovog centra za brisanje sadržaja u Esenu.

Ovaj centar zadužen je za brisanje sadržaja iz celog sveta, a ne samo iz Evrope.

FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

Facebook je centar u Esenu otvorio u oktobru prošle godine. Centar je drugi takve vrste u Nemačkoj, a prvi se nalazi u zapadnom delu Berlina.

Novinari koji su bili u poseti nisu smeli da razgovaraju sa zaposlenima tokom 30-minutne posete, a radnici u tom periodu nisu ništa radili iz sigurnosnih razloga.

Kao i većina današnjih kompanija, i prostor u ovoj zgradi je otvorenog tipa, što znači da svi zajedno sede u velikoj prostoriji ispunjenoj stolovima sa računarima.

Glavni cilj kojem Facebook teži kada je u pitanju brisanje sadržaja jeste KVALITET. Naime, oni se trude da spreče situacije u kojima bi neki sadržaj bio obrisan od strane jednog zaposlenog, dok bi ga neko drugi preskočio jer smatra da on ne krši pravila.

U Esenu se ne pregladava sadržaj koji spada u kategoriju teroristički propagande, ekstremnog nasilja i dečije pornografije.

Početna plata radnika u ovom centru iznosi 10,5 evra po satu, što znači da na mesečnom nivou, ako računamo da se radi pet dana nedeljno po osam sati, radnici mogu da zarade 1680 evra. Poređenja radi, zakonom propisana minimalna satnica u regionu Severna Rajna-Vestfalija je 9,10 evra.

Iz Facebooka ističu da se broj stvari koje korisnici prijavljuju meri milijardama.

motherboard.vice.com/Informer/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)