Home / Vijesti / Gradovi / DUBAI: Zbog jedne poruke na Votsapu završio iza rešetaka!

DUBAI: Zbog jedne poruke na Votsapu završio iza rešetaka!

Britanac koji radi u Dubaiju proveo je tri nedelje u zatvoru zbog ljutite poruke sumnjivom prodavcu polovnih automobila, koji ga je navodno oštetio za 6.476 evra

 Golf, koji je po toj ceni kupio 29-godišnji Jasin Kilik, ubrzo se pokvario, a muškarac je saznao da je malo pre toga automobil klasifikovan kao otpad. Besan zbog tog saznanja, Kilik je poslao poruku prodavcu putem Votsapa (WhatsApp). 

– Kako možeš mirno da spavaš noću, znajući da ‘dereš’ ljude? – napisao je. Jasin je uhapšen nakon što se muškarac požalio policiji. Nakon što je u zatvoru proveo tri nedelje, izbačen je iz zemlje.

– Prošao sam kroz pravu noćnu moru. U zatvoru su vladali užasni uslovi. Bili su izuzetno neprijatni prema meni – a sve zbog jedne poruke – rekao je. Jasin i njegova žena Robin sada su bez posla i bez kuće.

– Ujedinjeni Arapski Emirati imaju neke od najstrožih krivičnih zakona na svetu po pitanju sajberkriminala. Ljudi mogu da prekrše ove zakone čak i na teritoriji van Dubaija – izjavio je Rada Stirling iz grupe “Osuđeni u Dubaiju”.

– Ko god nekome u Dubaiju putem nekog od elektronskih medija uputi kritiku ili žalbu, postaje predmet policijske istrage. Ukoliko osoba bude osuđena, slede novčana ili zatvorska kazna – rekao je.

Jasin je, osim služenja zatvorske kazne, platio i novčanu kaznu u iznosu od 1.335 evra. Britansku ambasadu nazvao je “beskorisnom”.

Informer/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)