Home / Vijesti / Regija / HRT skinuo s programa film zato što govori o radikalnom desničaru koji je gay
gehjejej

HRT skinuo s programa film zato što govori o radikalnom desničaru koji je gay

Nastavlja se uklanjanje filmova na javnoj televiziji koji nisu po želji veterana i desničara. Ratni veterani i udovice poginulih veterana sinoć su prosvjedovali pred zgradom HRT-a zbog filma Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića koji je HRT ipak odlučio objaviti, ali u kasnonoćnom terminu.

Sada je iz programa nestao film Rajka Grlića Ustav Republike Hrvatske koji je, kao što se može vidjeti na HRT-ovim web stranicama, bio najavljen za emitiranje 18. siječnja na HRT2.

Umjesto Ustava komedija o kućanici Keki

“Priča o četvero ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri te vjerojatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natjera i učini da budu ovisni jedni o drugima. Mučno i bolno oni se polagano počinju otvarati i međusobno prepoznavati kao ljudi,” stajalo je u najavi filma koji je dobio tridesetak inozemnih i domaćih nagrada.

U Grlićevu filmu, čiji je scenarij pisao s Antom Tomićem, glavni lik je Vjekoslav Kralj (Nebojša Glogovac), desničar proustaških tendencija naslijeđenih od nepokretna oca (Božidar Smiljanić) koji gorljivo mrzi Srbe, ali on je usput gay i odijeva se u ženu.

No umjesto toga gledatelji HRT-a moći će u četvrtak vidjeti apolitičnu komediju Dalibora Matanića “Majstori”, o ljubavnim zgodama i nezgodama kućanice Keke. Poslali smo upit HRT-u s molbom da nam objasne skidanje već najavljenog filma s programa, njihov ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.

SB/PD

Komentari

komentari

Check Also

Heder

POLICIJA OPKOLILA NJENU KUĆU: SLAVNA AMERIČKA GLUMICA POKUŠALA DA SE UBIJE!

Heder Loklir, kako pišu strani mediji, pokušala je da sebi oduzme život, posle čega je prebačena na …

Loading...