Home / Vijesti / BiH / Mimo Šahinpašić stigao u Francusku, vjeruje u pobjedu: Počele pripreme za retransplantaciju!

Mimo Šahinpašić stigao u Francusku, vjeruje u pobjedu: Počele pripreme za retransplantaciju!

Nakon transplantacije koja je obavljena prije skoro 17 godina, Mimi je nedavno iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega

Bh. novinar Mimo Šahinpašić stigao je u francuski Grenoble gdje su na Univerzitetsko-kliničkom centru počeli tretmani deimunizacije koji su potrebni kako bi Mimo mogao biti retransplantiran.

Kako navode iz Otvorene mreže, sve medicinske kao i administrativne obrade Mime, kao i njegovog donora, završene su i ostaje da Mimo hrabro izdrži pomenute medicinske tretmane koji su nužni kako bi se riješio problem antitijela od prethodne transplantacije.

 

mimo-sahinpasic

Foto: Facebook

“Od dinamike i rezultata deimunizacije ovisiće i datum transplantacije za koji se očekuje da bi mogao da bude vrlo brzo”, rekao je prof. Lionel Rostaing, šef francuskog tima.

Mimo je u Grenoble stigao u pratnji koordinatora Otvorene mreže koji će biti uz njega tokom liječenja u Francuskoj.

“Mimo se osjeća dobro i vjeruje u pobjedu”, napisao je Almir Čehajić Batkona svom Facebooku.

Podsjetimo, nakon transplantacije koja je obavljena prije skoro 17 godina, Mimi je nedavno iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Počela je akcija prikupljanja pomoći u kojoj su učestvovali mnogi građani, ustanove, udruženja i poznate ličnosti.

Mimo je u septembru prošle godine boravio u Grenobleu gdje je obavljao potrebne prirpeme za predstojeću retransplantaciju.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO.ba,Poslovnidnevnik.ba)

 

Komentari

komentari

Check Also

VELIKI SKANDAL U NAJAVI: Od Dodika se traži da za ministra odbrane BiH postavi komandanta zloglasne jedinice “VUKOVI S DRINE” koji su počinili genocid u Srebrenici

Podsjetimo Jolović je bio komandant po zlu čuvene jedinice “Vukovi sa Drine”. Milan Jolović Legenda …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)