Home / Vijesti / Svijet / GAZDA FACEBOOKA PRELOMIO: Ceo svet će NA*EBATI KAO SRBIJA!

GAZDA FACEBOOKA PRELOMIO: Ceo svet će NA*EBATI KAO SRBIJA!

Facebook će uskoro na globalnom nivou promeniti način prikazivanja vesti čime će umnogome otežati rad preduzećima, brendovima i medijima. Srbija je već nekoliko meseci deo eksperimentalnog projekta koji obuhvata još nekoliko zemalja i već ima razdvojen News i Explore Feed

 Umesto postova sa stranica, naglašavaće se sadržaj koji podstiče razgovor između porodice i prijatelja, objasnio je izvršni direktor Mark Zakerberg na njegovoj Facebook stranici. 

Facebook je priznao da će se od sada objave Facebook stranica manje isticati, a promene će stupiti na snagu u narednim nedeljama.

– Dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaj – postoji koji promovišu nečiji biznis, brendove i medije – pretrpavaju lične trenutke koji nas dovode do toga da se više zbližavamo – napisao je i dodao da su on i njegov tim osećali odgovornost jer je Facebook prvenstveno tu zarad dobrobiti čovečanstva.

Reuters

Ako se i bude promovisao javni sadržaj moraće da ima svrhu podsticanja interakcije u zajednici, kao što se dešava u jakim grupama koje diskutuju o TV programu ili sportu.

BIVŠI ŠEF FEJSBUKA: Ma, kakva bajka, OVDE JE KAO U SEVERNOJ KOREJI!

Još jedna opcija koju Facebook razmatra su razdvojeni postovi za video, koji takođe podstiču diskusiju. 

– S ovim promenama očekujem da će se smanjiti vreme provedeno na Facebooku i da se sigurno u nekom trenutku opasti engagement, ali takođe očekujem da će provedeno vreme na mreži biti dragocenije – istakao je.

Podsetimo, razdvajanje News Feed-a je već mesecima eksperimentalni projekat koji obuhvata Srbiju, Slovačku, Boliviju, Gvatemalu, Kambodžu i Šri Lanku. Na osnovu ovog eksperimenta tj. njegovih rezultata nakon završetka, biće kreirani i News Feed drugih korisnika širom sveta, koji za sad nemaju ovako drastično izmenjen izgled. Promena se najnegativnije odrazila na vlasnike stranica čiji je broj impresija na ovoj društvenoj mreži opao za čak 66 odsto.

INFORMER/POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

PORUKA NARODA VLASTIMA- da izmjesti migrante iz centra Bihaća: Blokirana magistralna cesta Bihać-Sarajevo

Građani Bihaća koji danas protestiraju zbog sve većeg priliva migranata u ovom gradu blokirali su …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)