Home / Vijesti / Svijet / Doselite se, imat ćete posao i komad zemlje

Doselite se, imat ćete posao i komad zemlje

Očajnička potraga za radnom snagom poprima novu dimenziju – nudi se ono što se nikada prije nije nudilo

Cape Breton jedan je od najljepših otoka Nove Scotije u Kanadi, a jedinstven je po svojoj netaknutoj prirodi i gotovo netaknutom okolišu.

Otočić je idealan za obitelji s djecom, ali unatoč tomu što je pravi raj na zemlji s njega sve više ljudi odlazi pa su vlasti na otoku prisiljene tražiti nove stanovnike.

Iseljavanje se događa jer su otočne vlasti zabranile razvoj korporativnog sektora, odnosno korporativni biznis koji šteti okolišu, a potiču očuvanje životne sredine.

Cape Breton | Author: ThinkstockTHINKSTOCK

Trgovina mješovitom robom na otoku primila je na tisuće prijava za posao nakon oglasa za posao u kojem vlasnici nude dva jutra zemlje i posao svakom tko je voljan tamo se preseliti. Dućan Farmer's Daughter Country Market u selu Whycococmagh na Cape Bretonu na Facebooku je postavio oglas potražnju za osobljem pod nazivom “Prekrasan otok treba ljude”navodeći kako ne može ponuditi velike novce, no ima puno zemlje na raspolaganju.Na oglas se prijavilo oko 3500 ljudi, a uvjet dobivanja dva jutra zemlje je rad u trgovini na minimalno pet godina.

“Imamo uhodan posao u samom srcu otoka Cape Breton, koji je bogat poslovima, zemljom i potencijalom, ali ne i ljudima. Ako ste netko tko je zainteresiran za jednostavniju svakodnevicu, mi vam možemo pružiti odličan život. Tražimo ljude koji su ekološki osvješteni, žele biti dijelom zajednice te će gledati naš posao ne kao rad za nas, već kao timski rad na koji ćemo se svi ponositi. Ako ste prijateljski nastrojeni, volite pomagati, pozitivni ste i imate vještine u prehrambenoj industriji ili ugostiteljstvu, onda ste vi ti koje tražimo.”

Na otoku se sada nalazi populacija od 135 tisuća ljudi, a u veljači ove godine Turistička je zajednica također objavila zanimljiv oglas u kojem su pozvali na njega sve Amerikance koji žele otići iz te zemlje zbog moguće pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima.

“Započnite svoj novi život na otoku gdje žene mogu ići na pobačaj, Muslimani se mogu slobodno kretati, a jedini zidovi koji postoje su oni na kućama koje si je lako priuštiti.”

Na otoku su svi radno sposobni zaposleni, a ono što posebno može zanimati potencijalne doseljenike je da vam trebaju samo dva papira da tamo počnete raditi i živjeti. Prvi je poziv od kanadskog poslodavca koje je odobrilo Ministarstvo zapošljavanja, a drugi papir je radna dozvola koja se izdaje nakon što dobijete privremenu radnu vizu.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)