Home / After Work / Prosinečki: Planiramo nove prijateljske utakmice, važno je da igramo s jakim ekipama

Prosinečki: Planiramo nove prijateljske utakmice, važno je da igramo s jakim ekipama

Prosinečki je zadovoljan onim što je vidio prvih dana boravka u Sarajevu.

“Za početak mogu samo reći, prezadovoljan sam. Grad, ljudi, doček, pozitivna vibra. Ono što me je posebno dojmilo jeste kafa dobrodošlice sa zaposlenicima u sjedištu Saveza. Atmosfera u gradu, jednostavan pristup, topao prijem, prijateljska komunikacija, sve su to stvari koje me čine sretnim. To su prednosti koje će i meni u konačnici olakšati brzo uključivanje i boravak u novoj sredini”, izjavio je Prosinečki.

Selektor je nakon imenovanja odmah počeo s radom, održao je nekoliko sastanaka, a potom i objavio spisak igrača na koje računa za prijateljske utakmice protiv SAD-a 28. januara i Meksika 31. januara.

“Za veoma kratko vrijeme uspio održati nekoliko vrlo korisnih sastanaka koji su u konačici polučili rezultatom. Zvanično objavljen širi spisak igrača za turneju u SAD-u. Obavio sam i veoma korisne razgovore sa ljudima iz Saveza, koji su mi dali sve potrebne informacije o aktivnostima za naredni period. Naravno, naš cilj je da se na prvom okupljanju bolje upoznamo, kako igrači mene, tako i ja njih, kako bismo stvorili dobre preduslove za kvalitetne rezultate”, rekao je novi selektor Zmajeva.

Prosinečki želi što bolje upoznati i uigrati ekipu, pa je već planirao nove prijateljske utakmice. Konačan cilj su uspješne kvalifikacije i plasman na Euro.

“U ovom momentu je najbitnije da igramo utakmice sa jakim selekcijama, da se češće okupljamo, da pokušamo napraviti najbolje u vrlo kratkom vremenskom periodu. Za mjesec mart smo planirali odigravanje novih utakmica, jer ponuda nam ne manjka, tako da ćemo u kontinuitetu imati kvalitetne provjere. U Sarajevo se vraćam za 10 dana, a do tada svima želim svako dobro, osobnu sreću i zdravlja prije svega. Želim nam puno sreće na putu kojeg smo zajednički zacrtali i kojem stremimo, a to je plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine”, završio je Prosinečki.

Klix

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)