Home / Vijesti / BiH / Mišković pored inspekcije dalje gradi šoping mol u Banjaluci

Mišković pored inspekcije dalje gradi šoping mol u Banjaluci

 “Delta Planet” u Banjaluci podigla potpuno bespravno dva sprata, firma “Delta Real Estate” u vlasništvu kontroverznog srbijanskog biznismena Miroslava Miškovića kažnjena je sa više nego simboličnim iznosom – 5.500 KM. Istovremeno, Inspektorat RS poništio je svoje rješenje o rušenju doneseno krajem decembra,

Miškovićeva “Delta” tako će platiti samo 5.000 KM, dok je odgovorno lice  kažnjeno sa  500 KM.Smiješni iznosi.

Tako nalog republičke građevinske inspekcije donesen 26. decembra prošle godine, prema kojem je investitor bio dužan da u roku od 60 dana sruši bespravne spratove i momentalno obustavi radove te situaciju na gradilištu uskladi sa tada jedinom postojećom dozvolom za izvođenje pripremnih radova, nikada nije ispoštovan.

“Delta Real Estateu” već ustaljena zakonska ruta, kada je u pitanju nelegalna gradnja, i te kako je išla na ruku.

“Investitor je dostavio rješenje Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS kojim se daje građevinska dozvola za izgradnju trgovačkog centra ‘Delta Planet’ u Banjaluci, čime su otklonjene nepravilnosti utvrđene u ranije izvršenoj inspekcijskoj kontroli. Investitor je obezbijedio svu potrebnu dokumentaciju u okviru rokova datih inspekcijskim rješenjem za sprovođenje izrečenih mjera, čime više ne postoji osnov za rušenje spratova iznad nulte kote, jer je rješenjem Ministarstva data građevinska dozvola za izgradnju objekta”, kazali su danas  u Inspektoratu RS.

Inspekcija s prozora gledala nelegalnu gradnju

gledali su u investiciju vrijednu 70 milionaeura i 62000 kvadrata koja nije imala adekvatne dozvole i dokumentaciju.
Tada su naprasno ustanovili da “Delta” nema adekvatnu dokumentaciju.

“Ministarstvo je dozvolilo izvođenje radova do nulte kote. Utvrđeno je da izvedeni radovi iznad kote nula nisu obuhvaćeni građevinskom dozvolom čime je odstupljeno od vertikalnih gabarita objekta. Dozvola u trenutku kontrole još uvijek nije pribavljena”, naveli su tada u Inspektoratu.

Firma “Delta Real Estate” još 14. septembra 2017. godine podnijela je resornom ministarstvu zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, ali je, bez obzira na to što su nadležni tražili dopunu dokumentacije, ipak nastavila da gradi.

Iako je mjesecima građeno bez adekvatne dokumentacije, tek pred Novu godinu u gradsku kasu uplatio je rentu od 2,6 miliona KM.

Vlasnik “Delta holdinga”, kao i njegov sin Marko te direktor “Nibens grupe” Milo Đurašković i njegovi saradnici uhapšeni su u decembru 2012. godine zbog utaje 320 miliona dinara poreza.  Nakon sedmomjesečnog pritvora, Mišković je pušten da se brani sa slobode uz rekordno jemstvo od 12 miliona evra. Ponovljeno suđenje počelo je krajem prošle godine.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)