Home / Kompanije i Tenderi / Teslin električni kamion dostupan i u Europi, krenule prve narudžbe

Teslin električni kamion dostupan i u Europi, krenule prve narudžbe

TESLIN električni kamion sada je dostupan i na pojedinim europskim tržištima, a već su naručeni i prvi primjerci.
Tesla je izgleda odlično startala i u poprilično konzervativnom sektoru komercijalnog prijevoza, gdje dizelaši stoluju već desetljećima. Nakon što su u Americi zaprimili nekoliko stotina rezervacija Tesla je stigla i u Europu te ponudila mogućnost predbilježbe za električni Semi. Tesla ga trenutno nudi u Norveškoj, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji, a već sada je 10 kamiona naručio norveški Asko, servis za distribuciju hrane, javlja norveški E24.
Tore Bekken, šef Asko Norway, izjavio je za E24: “Posljednje dvije godine koristimo električni kamion proizveden u Nizozemskoj, a mislimo da je Tesla tehnološki došla najdalje. Stoga smo naručili 10 kamiona”.
No, nije sve tako jednostavno. Tako Bekken jasno daje do znanja da se žele bolje upoznati sa kamionom prije no što zaključe narudžbu. Također, potrebno je pričekati prilagodbu modela europskim standardima, a to bi moglo potrajati. U Asko-u se nadaju da bi prvi primjerci kamiona mogli stići u njihov vozni park već dogodine. Osnovna verzija kamiona s dosegom od 300 milja u Velikoj Britaniji stoji 110.000 GBP.
INDEX
POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)