Home / Vijesti / BiH / NSBiH objasnio zašto je izabrao Prosinečkog, a ne Osima

NSBiH objasnio zašto je izabrao Prosinečkog, a ne Osima

ROBERT PROSINEČKI jednoglasno je izabran za novog izbornika Bosne i Hercegovine. Čelnici NSBiH odlučivali su između hrvatskog trenera i Amara Osima, najtrofejnijeg trenera u povijesti bh. Premijerlige.
“Poslije obavljenih razgovora ostala su dva kandidata. Danas smo poslije tri mjeseca izabrali jednoglasnom odlukom Roberta Prosinečkog. Rukovodili smo se strukom”, rekao je potpredsjednik IO Nogometnog saveza BiH Milorad Sofrenić.
Zašto Prosinečki, a ne sin legendarnog Ivice Osima?
“Oba kandidata su pokazala spremnost za posao. Nijanse su odlučivale. Osim je imao prednost kada je u pitanju domaće prvenstvo, a Prosinečki je radio u više država. Amaru je mana što nema mnogo internacionalnog iskustva i to je presudilo. Robert je radio i u klubovima i u reprezentacijama. Veliko je nogometno ime, a ima i trenerske uspjehe.”
Cilj je plasman na Europsko prvenstvo.
“Želim mu sreću i ja se nadam da smo izabrali najbolje rješenje i da ćemo s njim izboriti ono što nismo u posljednja dva ciklusa.”
INDEX
POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

UHAPŠENO PET DRŽAVLJANA SRBIJE: Sumnjiče se za krađu novca i zlata po Srebrenici

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka uhapsili su pet …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)