Home / Vijesti / BiH / “HOĆE LI SE REPREZENTACIJA BIH KROJITI U ZAGREBU?” Sarajevska medijska kampanja protiv Prosinečkog

“HOĆE LI SE REPREZENTACIJA BIH KROJITI U ZAGREBU?” Sarajevska medijska kampanja protiv Prosinečkog

U ČETVRTAK će biti poznato tko će sjesti na klupu nogometne reprezentacije BiH. Nakon što Meša Baždarević nije uspio odvesti Zmajeve na Mundijal u Rusiju, morao je otići, a u višemjesečnoj kampanji za novog izbornika ostala su još samo dva imena – Robert Prosinečki ili Amar Osim.

Nekoliko dana prije donošenja konačne odluke situacija je takva da je Prosinečki favorit članova Izvršnog odbora, onih koji odlučuju, a sin legendarnog Ivice Osima favorit novinara i svojih kolega.
Odmah nakon što su iz utrke otpali Dragan Okuka i Vladimir Petrović, krenula je žestoka kampanja za Osima, najtrofejnijeg trenera u povijesti bosanskohercegovačke lige.
Jedan od najčitanijih sportskih portala u BiH, sportsport.ba, danas je objavio oštar i optužujući urednički komentar, u kojem autor teksta nije birao riječi u pokušaju agitacije za Osima.
U tekstu se može iščitati teza da je prosječni Bošnjak izgubio identitet i svijest o pripadnosti svom narodu, da mu se sve servira iz Beograda ili Zagreba, na što on pristaje, a autoru najviše smeta mogućnost da bi na klupu Bosne mogao sjesti Hrvat.
”Tako će u 2018. godini prosječan Bosanac u vrećici donijeti svoj burek sa sirom, razmotati ga pred televizorom i ako je na vrijeme izmirio dadžbine prema Telemachu, gledati nogometnu reprezentaciju na Sport Klubu uz komentar iz beogradskog studija. Haj’, što ima veze što bi bilo u najmanju ruku lijepo da ima i druge opcije, baš je moćno kad ti pravi stručnjak sa stranim naglaskom komentira tekmu”, piše komentator ovog portala, pa dodaje:
”Svi aspekti njegovog prosječnog života već su kolonizirani, ostalo je još samo da se riješi jedno pitanje: Hoće li se sastav reprezentacije za koju navija krojiti u Zagrebu i Beogradu ili u Sarajevu? Hoće li će kroz narednih par godina gledati igrače iz dijaspore uz B tim Hrvatske i Srbije ili postoji šansa da se stvori nova generacija bosanskohercegovačkih Zmajeva s kojim će se zaista moći poistovjetiti i za koje se možemo nadati da će nešto napraviti na međunarodnoj sceni.”
Novinar na koncu zaključuje i upozorava:
”Uz izbornika iz Beograda i Zagreba, a još gore i iz Beograda i iz Zagreba dolazi kompletna hrvatska i srbijanska menadžerska, medijska i na kraju ekonomska mašinerija. Ne treba ni sumnjati da će se talentirani grijač klupe beogradske Zvezde ili zagrebačkog Dinama vrlo brzo sjetiti svog djede iz Trebinja te kako nije imao mjesta u reprezentacije zemlje u kojoj je rođen, pa će obući bh. dres i s ponosom braniti žuto-plave boje dok ne podigne svoju cijenu.”
INDEX
POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

Republika Srpska protiv integracije BiH u NATO

BANJALUKA – Republika Srpska ne podržava ulazak BiH u bilo koje vojne saveze sve do …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)