Home / Ličnosti / RONALDO ODLAZI Istaknuo je i cifru za koju od Reala traži da ga pusti

RONALDO ODLAZI Istaknuo je i cifru za koju od Reala traži da ga pusti

CRISTIANO RONALDO zatražio je od Reala da ga pusti na kraju sezone i to za “razumnu cijenu”. Daleko ispod milijarde eura, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom posljednjem ugovoru kojeg je potpisao prije samo godinu dana i koji traje do 2021.

Ništa dakle od Ronaldovog “doživotnog” ostanka u Realu. U Madrid je došao 2009. iz Manchester Uniteda za 94 milijuna eura, a prema najnovijim informacijama iz engleskih i španjolskih medija, otići će idućeg ljeta, po završetku sezone i u 33. godini.
Odnos najboljeg svjetskog nogometaša i predsjednika najboljeg kluba svijeta je takav da Ronaldo uopće ne govori s Florentinom Perezom. Zato mu je preko zastupnika poručio da očekuje da ga klub pusti za maksimalno 100 milijuna eura odštete.
Odmah su alarmirani Manchester United i PSG, klubovi koji već godinama žele Ronalda. Poručeno im je da će se Ronaldo “boriti za odlazak”, pa se od njih očekuju da se pridruže toj borbi.
Ronaldo ove sezone igra daleko lošije nego prethodnih, ali je svejedno u godini na izmaku s Realom pokorio Španjolsku, Europu i svijet, te obranio Zlatnu loptu, koju je osvojio po peti put.
Na Realovog predsjednika je ogorčen i traži odlazak iz kluba zato što je Perez nakon ljeta prestao spominjati poboljšanje ugovora za najboljeg igrača i strijelca. Ako se pitate zašto je Ronaldo tražio poboljšanje ugovora kojeg je potpisao samo pola godine ranije i prema kojem zarađuje 48 milijuna eura godišnje, dva su razloga.
 Neymar i Lionel Messi.
Prvi ga je preskočio po zaradi ljetos, prelaskom iz Barcelone u PSG, a drugi je napravio to isto prije mjesec dana, potpisom novog ugovora s Barcelonom.
Ronaldo već pola godine traži da mu Real poveća plaću, jer kako kaže “ja sam najbolji nogometaš u povijesti, kada mi ide dobro i loše. Ima onih koji preferiraju Messija ili Neymara, ali nitko nije kompletniji od mene.” Njegov argument je da bi se to moralo pokazati i plaćom, poseno zato što je njegov doprinos marketinškoj zaradi Reala veći od Neymarovog PSG-u i Messijevog Barceloni.
Dva su friška događaja pojačala njegovu ionako veliku ljutnju prema Perezu i učvrstila ga u želji da traži odlazak: predsjednikovo ponašanje na dodjeli Zlatne lopte i nakon Realovog osvajanja klupskog SP-a.
Na zabavi koja je u Parizu održana u čast Ronaldovog petog Ballon d'ora, predsjednik Reala nije slavio pobjednika, nego je priliku iskoristio da hvali Neymara i zove ga u Real. “Ako dođe u Madrid, lakše će osvojiti Zlatnu loptu. Real je klub koji daje sve što treba velikom igraču, a svi znaju da sam Neymara već pokušavao dovesti.”
Ronaldo je zatim postigao jedini gol na utakmici protiv Gremija i tako Realu donio svjetski naslov, nakon čega je javno poručio Perezu da će završiti karijeru u Realu, ali samo pod pravim uvjetima. “Želio bih igrati u Realu do kraja karijere, ali to ne ovisi o meni. Ja sam zadužen za ono na terenu, nisam onaj koji vodi klub. Moj posao je na terenu i znam da ga obavljam dobro. Oni koji vode klub trebaju voditi računa o ostalim stvarima.”
Perez nije odgovorio ni na ovu prozivku.
INDEX/POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)